Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Расписује се потерница за Кураком
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 01. 2014.

Аутор: Ј. Л. Извор: Данас

Расписује се потерница за Кураком

Специјални суд у Београду издао је наредбу да се за некадашњим припадником посебне службе обезбеђења у ДБ-у Мирославом Кураком распише потерница, јер није доступан правосудним органима, а осумњичен је за учешће у убиству новинара Славка Ћурувије. Судија за претходни поступак тог суда донео је такође решење којим је Кураку одређен притвор, саопштио је тај суд.

 

Решење о одређивању притвора и наредба о потерници достављају се МУП-у, наводи се у саопштењу. Уколико МУП утврди да се Курак налази ван Србије, оно ће уз сагласност суда доставити његове податке.

Потерницу расписује Интерпол. Кураку је притвор одређен због опасности од бекства, затим околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке и због висине запрећене казне за кривично дело за које се терети а која је преко десет година. Последњих неколико година медији пишу да Курак ради као водич за сафари лов у Танзанији.

Након хапшења осумњичених за Ћурувијино убиство Милана Радоњића и Ратка Ромића прошле недеље, Блиц је објавио да се Курак налази на локацији између Танзаније и Кеније. Тројица осумњичених некадашњи су припадници ДБ-а. Четврти осумњичени, некадашњи шеф РДБ Марковић саслушан је у понедељак у затвору Забела.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

24.01.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 18:20

pitanje

Izvinite, jel ovo žuta štampa ili sajt ozbiljnog novinarskog udruženja? Malo ste se zaneli.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси