Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шефу ДБ жена брани да прича о убиству Ћурувије!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 01. 2014.

Аутор: Милан Дудварски Извор: Ало!

Шефу ДБ жена брани да прича о убиству Ћурувије!

Иванчица Марковић, супруга бившег шефа Ресора државне безбедности Радомира Марковића, забринута је за безбедност њиховог сина Павла и зато врши притисак на супруга да не прича ништа у вези са случајем убиства Славка Ћурувија, ексклузивно сазнаје „Ало!“.

 

Према речима нашег извора, она недозвољава супругу да исприча све што зна, јер би тако ставио мету на чело целој породици.

Зато је Марковић на саслушању поводом убиства новинара Ћурувије, негирао све наводе истражних органа и није улазио у детаљно објашњавање.

С друге стране треба имати у виду да је Марковић интелигентан човек, који има више од шездесет година, а осуђен је и на 40 година затвора због учешћа у злочину на Ибарској магистрали, у ком су 3. октобра 1999. погинула четворица функционера СПО - каже наш извор близак истрази.

Он наглашава да због свега тога бивши начелник ДБ-а нема шта да изгуби, а ћутањем може да сачува породицу, што је уосталом чинио и досад.

Ипак уназад неколико месеци су притисци велики и зато је Марковићева супруга Иванчица одлучила, као и много пута досад, да супругу пружи подршку како би он издржао све. Она Радомира готово свакодневно обилази у пожаревачкој “Забели”.

Не верујем да је она посумњала да ће Радомир угрозити породицу, али је свакако одлучила да се и после 43 године њиховог брака и пролажења кроз свакакве недаће поново нађе супругу и пружи му подршку - каже саговорник “Ало!”. Иванчица Марковић с друге стране није имала коментар на наша сазнања.

Хвала вам што сте ме позвали, али не бих ништа да коменатришем. Имате наше адвокате па питајте њих. Хвала пријатно - рекла је она. Марковићев адвокат Владимир Маринков изјавио је да његов клијент “поступа у складу са договореном одбраном”.

Марковић је у “Забелу” пребачен 11. јула 2010. године ради издржавања казне од 40 година затвора због учешћа у злочину на Ибарској магистрали, у ком су 3. октобра 1999. погинула четворица функционера СПО. У ову казну му је урачунато и 15 година затвора, на колико је осуђен због учешћа у отмици и убиству Ивана Стамболића 25. августа 2000.

Енигма 15 досијеа

Иванчица Марковић је пре неколико месеци, када су медији објавили информацију да се код ње налази 15 тајних досијеа, негирала да поседује Марковићеве досијее којима би уцењивала политичаре и које је она наводно требало да достави светским медијима, што би имало несагледиве последице државу.

За Мирославом Кураком расписана потерница

Специјални суд у Београду издао је наредбу да се за некадашњим припадником посебне службе обезбедјења у ДБ-у Мирославом Кураком распише потерница јер није доступан правосдуним органима, а осумњичен је за учешће у убиству новинара Славка Ћурувије. Судија за претходни поступак тог суда донео је такође решење којим је Кураку одређен притвор. То решење и наредба о потерници достављају се Министарству унутрашњих послова. Уколико се утврди да се он налази ван територије Србије, уз сагласност суда, Интерпол доставља његове податке. Потерницу расписује Интерпол.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси