Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарске стипендије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 01. 2014.

Извор: Преглед

Новинарске стипендије

Балканска мрежа за истраживачко новинарство (БИРН) расписала је конкурс за доделу Балканских стипендија за новинарску изузетност у износу од 2.000 евра на тему „Генерације“.

На отвореном конкурсу биће изабрано десет новинара који ће добити стипендије  у износу од 2.000 евра и професионалну подршку за прекогранична истраживања  о темама значајним за регион и ЕУ, наводи се у саопштењу.

На конкурс могу да се пријаве искусни новинари из Албаније, Босне и  Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Румуније, Србије и  Косова.

Кандидати које изабере независна комисија добиће стипендије у износу од 2.000  евра, као и додатних 2000 евра за трошкове путовања и истраживања, а имаће  прилику да унапреде свој рад кроз учешће на семинарима и сарадњу са  међународно признатим уредницима.

Како се наводи, њихови чланци биће објављени на енглеском и локалним  језицима у истакнутим регионалним и међународним медијима, док ће аутори  три најбоља чланка добити награде у износу од 4.000, 3.000 и 1.000 евра. Рок за пријављивање је 5. март.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси