Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одлука о фреквенцији до 1. фебруара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 01. 2014.

Аутор: Б. Цвејић Извор: Данас

Одлука о фреквенцији до 1. фебруара

Одлуку о томе да ли ће дозволу за емитовање на националној фреквенцији добити телевизија Nova.rs или Коперникус Републичка радиодифузна агенција (РРА) требало би да донесе до краја месеца, сазнаје Данас. У просторијама РРА, иначе, јуче су обављени разговори са представницима два емитера који су се једини јавили на конкурс, што је последња процедурална ствар пре доношења одлуке.

Заменик председника Савета РРА Горан Караџић није желео да прецизира када би чланови Савета могли да се састану и донесу одлуку о томе који ће емитер добити дозволу, али је сигурно да то неће бити пре уторка 28. јануара.

„Након разговора које смо имали са емитерима, решили смо и да обиђемо пословне просторије Nove.rs и Коперникуса у Београду, након чега ћемо у одређеном року донети одлуку“, истиче за Данас Караџић.

Конкурс који је за националног емитера расписала РРА 25. октобра био је отворен до 30. децембра, а једини интересенти биле су телевизије Nova.rs и Коперникус, као и на претходном конкурсу прошле године.

Наиме, РРА је претходно у првој половини 2013. расписала конкурс за доделу фреквенције коју је некада користила ТВ Авала када су се пријавиле исте две телевизије. Тог пута дозволу није добио нико, јер је конкурс био оспораван у јавности имајући у виду да је та фреквенција била неопходна у процесу дигитализације. Нови конкурс расписан је потом за фреквенцију која је настала од делова више других.

Како је раније објавила РРА, власник 100 одсто капитала ТВ Нове је Nova.rs медија холдинг Београда. Већински власник холдинга са 85,1 одсто удела је холандска компанија БД медија инвест, а власник те фирме је холандска компанија Њу Амстердам сититраст у којој 99 одсто има Немац Бернд Матијас Дител, а један одсто Улф Малте Иверсен, такође држављанин Немачке. Мањински удео у Nova.rs медија холдингу имају власник продукцијске куће Vision team Драган Ђурковић из Београда са 7,9 одсто, док седам одсто има ГМГ медија група у власништву Немца Урлиха Брока.

Власник Коперникуса је Звездан Миловановић, који директно има 47,71 одсто капитала и још 47,59 одсто преко предузеће Твинел из Ниша у којем је једини власник. Преосталих 4,7 одсто капитала Коперникуса је у власништву Митре Миловановић, објавила је РРА након првог конкурса.

Подсетимо, августа ове године истичу и дозволе за емитовање другим националним емитерима Б92, Пинку, Хепију и Првој, који су осмогодишње дозволе добили 2006. године. Нови конкурс на којем би ове телевизије могле да обнове своје дозволе требало би да буде расписан шест месеци пре истека, односно у фебруару ове године.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

23.01.

2014.

Dejan Has [нерегистровани] у 11:08

Svašta !

Da li je moguće da se uopšte razmatra dodeljivanje frekvencije telaviziji KOPERNIKUS. Zašto ? da li vi koji gledate tu televiziju kapirate šte su oni tekstovi na kajronima , gde se ostavljaju telafoni za spojeve i sastanke.To jae savremen oblik prostitucije . Da li takva televizija treba da dobije nacionalnu frekvenciju. Naravno da ne trba, već bi trebao da joj se zabrani rad. Svašta! Toliko od mena

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси