Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Почела са радом „Блицова“ школа новинарства
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 01. 2014.

Аутор: М. Лесковац Извор: Блиц

Почела са радом „Блицова“ школа новинарства

Специјалне гошће првог часа биле су Бранкица Станковић, новинарка и уредница емисије „Инсајдер“, и новинарка „Инсајдера“ Ирена Стевић.

 

Новинари се данас налазе пред великим изазовима. Морају да се изборе за своје теме упркос притисцима који стижу са свих страна. Зато је свака школа новинарства драгоцена - поручила је Бранкица Станковић. Генерални директор компаније „Рингиер Аxел Спрингер“ Јелена Дракулић Петровић истакла је да ће

Компанија на све начине, а пре свега финансијски, подржати „Блицову“ школу новинарства и професионални развој својих новинара.

Понекад ми се чини да је новинарство у кризи и да му је потребно помоћи да поново стане на ноге. Волела бих да за годину дана, на овом истом месту, видимо феноменалне младе и едуковане новинаре које ће ова школа произвести - рекла је Јелена Дракулић Петровић. Шта се десило са новинарством у Србији и да ли су новинари изгубили ауторитет само су нека од питања која муче новинарску професију, а „Блицова“ школа новинарства има за циљ да се ухвати у коштац с тим проблемима и да новинаре, осим техници, научи како да одолевају притисцима и буду они којима читаоци верују - казао је предавач Миленко Васовић и поручио да је учење једини спас за професију. Битку за јаче новинарство и боље новинаре са задовољством је подржао и Веселин Симоновић, главни уредник „Блица“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси