Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  За мене је значајно што радим за ТВ Нова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 01. 2014.

Аутор: Сандра А. Рилак Извор: Курир

За мене је значајно што радим за ТВ Нова

Сценограф светског реномеа Флоријан Видер стигао је у Београд. Дошао је на позив Драгана Јоцића, директора ТВ Nova.rs, с којим је дугогодишњи пријатељ. Брзо су се договорили о сарадњи, па ће тако чувени Видер бити задужен за изглед студија ове телевизије.

Иначе, Флоријан је стекао светску славу. Радио је најпрестижније манифестације попут Евровизије у Немачкој и церемоније доделе награда МТВ за филм, Ема и других. За свој рад добио је бројна признања.

- Углавном радим у Америци, Великој Британији и Немачкој.  Последњих десет година имамо велике пројекте по целом свету. У Србију сам дошао на позив мог пријатеља Дејана Јоцића, директора телевизије Нова.рс. Дејан је био директор Прозибена, огромне ТВ корпорације у Немачкој, и низ година смо веома успешно сарађивали. Срећан сам јер ми много значи што могу да радим за ТВ Нова - цела телевизија се креира од почетка, а то је ретка прилика за сваког дизајнера.

Да ли вам је изазов да смислите нешто ново у Србији?

- Баш волим да дођем у Србију, посебно у Београд јер је то један од мојих омиљених градова! Људи овде заиста знају како да гурају напред и оно што је најважније: страствени су према ономе што раде. Истински верујем да су мања медијска тржишта принуђена да буду много више креативна у односу на велика тржишта с већим буџетом. На крају, све је заправо у идеји, а то је нешто што новац не може да купи. Овде сам инспирисан изузетно мотивисаним људима и најбољи поклон је тај што радим с пријатељима и људима које волим. То је разлог мог боравка овде.

Због чега сте одлучили да сарађујете са ТВ Нова?

- Из мог искуства, што је телевизија већа, више је конзервативна, дакле, покушава да избегне било какав ризик. Многе телевизије у источној Европи имају далеко боље и модерније дизајниран студио него у Америци или другим великим тржиштима. Веома поштујем то колико су храбри људи који доносе одлуке у вашој земљи јер сам овде добио прилику да креирам нешто ново и другачије. Студио за информативу телевизије Nova.rs биће један од најмодернијих на свету. Једва чекам да видим како ће изгледати на екрану!

Које пројекте бисте издвојили као оне који су вам представили највећи изазов?

- Волим да креирам музичке шоу-програме јер ту нисам ограничен у смислу креативности и дизајна. Евровизија је била изазов, а МТВ видео-награде, МТВ филмске награде у Америци и европске МТВ награде до сада су ми били омиљени пројекти. Такође волим „X фактор“, који сам радио у Америци и Великој Британији, као и „Америка има таленат“. Никако не смем да заборавим уживо спектакле које сам креирао за У2, Робија Вилијамса и Бијонсе. То су били врхунци моје каријере.

Срби масовно желе пред камере

Током конкурса за нова радна места који је расписала Nova.rs стигло је близу 7.000 пријава, од којих има места за 450 људи. Кандидати су конкурисали за позиције: новинар, водитељ, уредник, продуцент, сниматељ, камерман, монтажер, тонски сниматељ, дизајнер звука, административни радник, економиста и менаџер за продају огласног простора. Нова.рс је у процесу запошљавања људи, а по броју пријава закључује се да у Србији људи највише желе пред ТВ камере! У случају телевизије Сценограф светског реномеа Флоријан Видер стигао је у Београд. Дошао је на позив Драгана Јоцића, директора ТВ Nova.rs, с којим је дугогодишњи пријатељ. Брзо су се договорили о сарадњи, па ће тако чувени Видер бити задужен за изглед студија ове телевизије, скоро четири хиљаде кандидата послало је свој CV с намером да постану будуће телевизијске звезде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси