Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радомир Марковић тражио да о Ћурувији прича тек на крају
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 01. 2014.

Извор: Курир

Радомир Марковић тражио да о Ћурувији прича тек на крају

После 5. октобра 2000. године уништена је сва документација државне безбедности, рекао је јуче Зоран Стијовић, бивши функционер државне безбедности (ДБ), и додао да је, поводом убиства Славка Ћурувије, важно саслушати све што имају да кажу Милорад Улемек, Радомир Марковић, Брацановић и други.

Тајно сведочење

Гостујући у емисији „Став Србије“ на Првој ТВ, Стијовић је истакао да није уништена само документација на папиру већ и у другим форматима - у електронском облику и на микрофилмовима.

Стијовић је, говорећи о томе шта би могао да каже Радомир Марковић, подсетио да су с Марковићем већ обављени разговори.

- Марковић је прихватио да разговара, а ја сам одређен испред ДБ да разговарам с њим. Имао је само два захтева. Прво, затражио је да то буде тајно, затворено саслушање, да о томе буду упознати председник државе, председник Владе и министар унутрашњих послова. Друго, указао је на то да би информације које би он могао да пружи биле злоупотебљене у партијске сврхе - рекао је Стијовић.

Бивши функционер ДБ навео је и да је Марковић тражио да се о најтежим стварима, као што су убиство Ћурувије, атентат на Ибарској магистрали и убиство Ивана Стамболића, разговара на крају.

- У једном тренутку је заплакао и рекао да се плаши за безбедност свог сина јединца. Био је спреман и да изађе и пред суд. Од њега је узето 15 изјава. У другом нивоу разговора није хтео да се потпише, али је дозволио да снимамо и то пренесемо даље. У трећем је рекао да ће да прича, а да ми искористимо оно што мислимо да је корисно - рекао је Стијовић.

Нагли прекид

Стијовић додаје да му није јасно зашто су прекинути разговори с Марковићем, да не зна где су материјали и документа, али „да има јако пуно људи који могу, требало би и мисли да ће проговоити о ономе што се дешавало“.

Подсетимо, откако је пре неколико дана осумњичен да је налогодавац убиства новинара Славка Ћурувије, Радомир Марковић још није саслушан.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси