Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Парање панцира
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 01. 2014.

Аутор: Гордана Суша Извор: Блиц

Парање панцира

Оно што се здраворазумски претпостављало и што је 15 година било у фази нерешиве хибернације најзад је макар и делимично покренуто са мртве тачке и добило је институционални статус преткривичног поступка за убиство новинара Славка Ћурувије.

Баш ме брига због чега је Легија изненада проговорио и цинкарио високе функционере ДБ Ратка Ромића и Милана Радоњића и да ли ће то потврдити на суду ако је, доиста, својим исказом повукао нит и почео да пара панцир омерте, односно завере ћутања. Само да се опара и разголите сурове убице и налогодавци не само овог, већ и других нечовечних убистава. Сетите се како је, поред раке пуне креча, убијен бивши председник Србије Иван Стамболић?

И те како ме је брига да ли ППВ, министар информисања у време убиства Славка Ћурувије, пере сопствену биографију, у ком случају његово извињење грађанима Србије никако није довољно, али ако судска истрага и пресуда буду необориве веродостојношћу и других не само Легијиних доказа, што ће се веома брзо сазнати, онда има наде и за разрешење убиства Славка Ћурувије, има наде за Србију и за њене грађане, а тако и за самог Вучића.

Зато сам врло уздржана у овој петнаестогодишњој причи о достатности и недостатности политичке воље да се нешто реши или не реши, јер то нас је и довело овде где смо сада. А то где смо сада, мало коме је удобно, угодно и безбедно.

Убиство одборника Димитрија Јанићијевића у Митровици, старог свега 33 године, који је био члан Самосталне либералне странке у косовској влади, показује да мрачњаци, спремни да ликвидирају сваког ко друкчије мисли, нису погнули главу и нису преплашени и не може да буде довољна само званична осуда тог гнусног чина, већ су потребни самопрегоран рад и сарадња надлежних тела и у Београду и у Приштини да се убице и налогодавци пронађу, осуде и тако оживотвори Бриселски споразум.

У сенци ових дешавања проћи ће и повећани никољдански рачуни за струју и гас, али не би ваљало да у сенци прође исповест Милана Бека коју препоручујем утихлој Загорки Доловац, макар да у овој беспарици сазна коме је Беко, како пишу новине, требало да врати дуг од 20 милиона евра, а за који га нико не зове!

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси