Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сведочиће петорица, ко ће бити сарадник
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 01. 2014.

Аутор: Вук З. Цвијић Извор: Блиц

Сведочиће петорица, ко ће бити сарадник

- Планирано је саслушање Бранка Црног, Милорада Брацановића, Франка Симатовића, Веселина Лечића и Славише Арсића. Сумња се да сви имају сазнања и о убиству Ћурувије, и о другим злочинима. Неки су били укључени у ливидације, па могу да буду међу окривљенима, а неки би могли да потврде исказ Милорада Улемека Легије - каже извор “Блица” упознат са истрагом.

За убиство власника “Дневног телеграфа” осумњичени су као наредбодавац Радомир Марковић, као организатор Милан Радоњић, као саизвршилац Ратко Ромић и као убица Мирослав Мики Курак. Очекује се да ускоро буде саслушан првоосумњичени Марковић. Од његовог исказа зависи да ли ће истрага бити усмерена према наручиоцу убиства, а према досадашњим сазнањима верује се да је реч о Мирјани Марковић, председници ЈУЛ-а.

Зора Добричанин Никодијевић, бранилац Радоњића и Ромића, каже за “Блиц” да апелује на медије да не учествују у кршењу презумпције невиности и повреди права на правично суђење.

Ово је притисак на правосуђе. Нећу да коментаришем ништа вези овог поступка. То остављам позванима и непозванима, а као бранилац тек ћу се упознати са садржајем предмета, док сви други све знају и пресуђују - каже Добричанин. На питање “Блица” да коментарише исказ Улемека, каже: “Не верујем док лично не чујем и не видим Улемека да говори то о чему медији извештавају”. 

Добро владање

Судија Соња Манојловић марта 2009. превремено је пустила на слободу Брацановића због доброг владања. Она је поништила и осуђујућу пресуду Радоњићу, Ромићу и Басти за помагање у атентату на Вука Драшковића у Будви.

Док је Брацановић био заменик шефа ДБ, девер судије Манојловић из СУП Вождовац пребачен је у тајну службу. И син судије Манојловић запослио се у БИА.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси