Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Драшковић: Реформисање ДБ-а услов за расветљавање злочина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 01. 2014.

Аутор: Р. Х. Извор: Политика

Драшковић: Реформисање ДБ-а услов за расветљавање злочина

Лидер СПО-а затражио да се отвори књига смрти, књига пљачке Србије, и тајна досијеа, па ће се видети ко је све од људи који се данас ките да су демократе у томе учествовао.

Вук Драшковић изјавио је јуче да је реформисање службе безбедности и отварање досијеа услов да се расветле злочини државног тероризма који су почињени у време Слободана Милошевића.

Говорећи о покретању истраге против четворице бивших припадника Државне безбедности због сумње да су извршили убиство Славка Ћурувије, он је рекао за РТС, а преноси Танјуг, да је жалосно да откривање његових убица добија много већу подршку у демократском свету Европе и Америке него у самој Србији, па и у самој влади и од коалиционих партнера Српске напредне странке.

Драшковић је оценио да су разлози за то јасни и да напокон треба реформисати службу безбедности, отворити књигу смрти, књигу пљачке Србије, отворити досијеа, па ће се видети ко је све од људи који се данас ките да су демократе у томе учествовао.

„Свака част Вучићу, али служба је остала иста”, рекао је лидер СПО-а и додао да се ништа не би померило ни за јоту упркос необоривим доказима, прикупљеним одавно, да није било упорности Александра Вучића.

Лидер СПО-а је поновио да Вучића безрезервно подржава и да он још има много мука и опструкција испред себе јер га чекају обавезе да се расветле још многи злочини о којима се у Србији више и не говори. „Верујем да ће бити истрајан и упоран и да ће све бити откривено”, рекао је Драшковић.

Коментаришући тврдње да је некадашњи командант Јединице за специјалне операције Милорад Улемек Легија крунски сведок у овој истрази, лидер СПО-а је навео да Легија за њега није никакав кључни сведок, он је кључно сувишни сведок.

„Кључне су прикупљене необориве чињенице”, рекао је он и додао да је несумњиво да Легија зна све о готово свим злочинима (из тог времена) јер их је његов ескадрон смрти такорећи све и извршио, али да су докази били спремни још од 2006. и нису обелодањени само из разлога што је тужилац то опструирао, то јест штитио налогодавце и извршиоце злочина. „Ово није ни почетак ни крај, али ваљда јесте најава одлучне акције да се и ова истрага у целини приведе крају јер ланац оних који морају да буду оптужени биће много дужи”, истакао је Драшковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси