Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Да ли би Милорад Улемек Легија сада могао да открије политичку позадину убиства премијера Зорана Ђинђића?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 01. 2014.

Извор: Данас

Да ли би Милорад Улемек Легија сада могао да открије политичку позадину убиства премијера Зорана Ђинђића?

Веран Матић

Комисија за истрагу убистава новинара

Мислим да Улемек може битно да помогне у решавању више случајева и надам се да ће специјални тужилац то искористити. О политичкој позадини убиства премијера такође сигурно може да да врло употребљиво сведочење. Наравно, веома је важно створити простор да ти искази могу да буду укрштени са другим подацима и сведочењима како би се провериле његове евентуалне тврдње.

Јелена Милић

Центар за евроатлантске студије

Да би се открила политичка позадина Ђинђићевог убиства, али и нека друга, укључујући случајеве Топчидер, Лесковац и РТС, потребне су и политичка воља и политичка снага. Ђинђић сам је имао велику вољу, али не и снагу да сам реши ситуацију у систему безбедности, зато је и убијен. Њу је наследио као последицу - цену стратешке одлуке о ненасилној промени режима која подразумева тешке компромисе са кључним људима претходног, у случају Србије, злочиначког режима. Но, она подразумева и да договоре које направите не морате да поштујете у процесу транзиционе правде. Логично је да Легија и лаже и спинује, али је такође логично да управо он и њему слични знају много више него ја. Зато служе провере онога што он каже, други извори, истраге... Али да, он и њему слични су сведоци историје који нам нужно требају.

Весна Ракић Водинелић

Правни факултет Унион

Када би био веродостојан, можда би и могао да открије политичку позадину убиства. Међутим, ја га не сматрам веродостојним, јер се није показао таквим.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси