Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  А шта ако Улемек промени исказ?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 01. 2014.

Извор: Б92

А шта ако Улемек промени исказ?

Милорад Улемек може на суду да промени исказ у којем је изнео своја сазнања о убиству Славка Ћурувије, а суд ће оценити која је његова прича поузданија. "У случају да на суђењу ћути или да каже да оно што је раније рекао није тачно, суд може да прихвати Улемеков првобитни исказ, али ће вредност те изјаве бити мања", објашњава за Блиц др Божидар Бановић, професор кривичнопроцесног права на Правном факултету у Крагујевцу и бивши директор Више школе унутрашњих послова.

Он додаје да је за суд поузданији и да има много већу доказну вредност исказ сведока који је непосредно нечему присуствовао него када износи причу коју је чуо од некога. На питање каква је могућност да Улемек има директна сазнања о убиству власника "Дневног телеграфа" и "Европљанина", Бановић одговара: "С обзиром на неформални положај који је тада имао, могуће је да је у неком тренутку био присутан када се о томе негде одлучивало."

Адвокат Божо Прелевић каже да не верује да ће Улемек мењати свој исказ који је дао у присуству адвоката и тужиоца. "Али његов исказ мора да буде сагласан с другим материјалним траговима, доказима и изјавама, односно мора да се уклопи у један след који води ка кривичном делу и његовим извршиоцима", истиче Прелевић.

Подсетимо, некадашњи припадници ДБ-а Милан Радоњић и Ратко Ромић ухапшени су пре два дана под сумњом да су учествовали у убиству Ћурувије. Кључни сведок у случају њиховох хапшења био је, како је рекао специјални тужилац за организовани криминал, управо бивши командант ЈСО, Милорад Улемек.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси