Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дачић искључен из истраге о Ћурувији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 01. 2014.

Извор: Наше новине

Дачић искључен из истраге о Ћурувији

Премијер и министар полиције није знао детаље о истрази о хапшењу осумњичених за убиство власника „Дневног телеграфа“ Славка Ћурувије.

Извори Наших новина из безбедносних структура тврде да није случајно што је акција хапшења спроведена баш у дану када ресорни министар није ни био у Београду, што је још један доказ да се многа важна хапшења спроводе мимо МУП-а, а све како би се спречило „цурење“ информација од великог значаја за државу.

Мали круг обавештених

Они истичу да је неповерење у полицију главни разлог што се поменуте акције одвијају без Ивице Дачића. То је, како наводе, и разлог зашто је вицепремијер на конференцији за новинаре поводом хапшења убица Славка Ћурувије нагласио да је задовољан што ништа из истраге није процурило у јавност.

- Желео бих да се захвалим неколицини људи који су дубоко били умешани у решавање овог случаја, а то су председник Србије, људи из Комисије, нешто мало из БИА, МУП-а, Тужилаштва... Нико у јавности није сазнао ништа од онога што смо радили - рекао је Вучић.

С друге стране, председник Србије Томислав Николић био је још прецизнији.

- Честитам малобројнима које је предводио Александар Вучић који су знали за акцију и сачували њену тајност. Сада је јасно да и акције откривања великих нарко-дилера морају да се воде на исти начин како не би било опструкције оних који акцију треба да спроведу - поручио је Николић.

Шеф државе је током децембра у неколико наврата критиковао полицију због пропуста у његовом обезбеђењу, а тада је рекао да је Дачић као министар полиције недовољно ангажован у овом министарству, које је подељено.

И Тадић „крио“ истраге

Упућени истичу да ово није први пут да се неко велико хапшење дешава када Дачић није у Београду.

- Током акције привођења осумњичених за убиство Славка Ћурувије, министар полиције је био на Косову, у Грачаници, на промоцији филма „Монтевидео“. Пре 18 дана, када су хапшени дилери у акцији „Гром 2“, Дачић је такође био ван Београда. Тада је у Македонији отварао гранични прелаз - наводе саговорници Наших.

Они тврде да Дачић није сумњив, али да су ранија искуства показала да информације цуре управо из полиције.

- Ово није нова вест, да подаци и детаљи из истраге цуре дешавало се у време претходне власти, у којој је Дачић такође био министар полиције. Познато је да је Дарко Шарић имао податке из истраге, да је управо обавештењима из полиције који је добијао његов нарко-клан успео да побегне из земље и избегне хапшење. Зато је Борис Тадић задужио тадашњег шефа кабинета Миодрага Ракића да са специјалним тимом, мимо полицијских структура, трагају за нарко-босом - објашњавају добро обавештени извори.

Шарић, следећи приоритет

Тадићево искуство о малом оперативном тиму и затвореном кругу из којег не могу да цуре информације сада је искористио и Вучић, који је на функцији координатора служби за безбедност. Он је почетком децембра најавио да је формиран мали оперативан тим, којим он руководи. Крајем године Вучић је обелоданио да су истраге о готово свим спорним приватизацијама завршене. Један од приоритета тог тима у наредном периоду биће потрага за нарко-дилером Дарком Шарићем.

- Очекујем да и највећи случај који није било могуће решити доскора у наредним недељама и месецима буде решен, а то је случај Дарка Шарића - поручио је Вучић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси