Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ако није Курак, ко је пуцао у Ћурувију?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 01. 2014.

Аутор: Б. Ристић Извор: Наше новине

Ако није Курак, ко је пуцао у Ћурувију?!

Иако су означени сви осумњичени за убиство Славка Ћурувије, супруга убијеног власника „Дневног телеграфа“ и „Европљанина“ и даље тврди да Мирослав Курак није човек којег је видела да пуца у њеног супруга. У разговору за Наше новине она истиче и да је очекивала да је полиција позове и препозна убицу и поставља питање ко је човек који је на Ускрс 1999. године пуцао у познатог новинара.

- Један човек је пуцао, а то није био оптужени Мирослав Курак - каже Прпа. Она каже да је у исказу полицији непосредно после убиства испричала све што је видела.

- Опис човека који је пуцао, којег сам гледала у очи, дала сам полицији. Чуди ме што ме нико није звао да као једини сведок препознам да ли је у питању иста особа. Тај човек се нагнуо над Славком и пуцао му у главу. Гледала сам то са земље, била сам очи у очи са починиоцем. По мом сећању то није Курак - наводи Ћурувијина супруга.

Она напомиње да не сумња да су за убиство одговорна тадашња Државна безбедност и остали оптужени за убиство Ћурувије Раде Марковић, Милан Радоњић и Ратко Ромић.

- Остају отворена најбитнија питања: ко је налогодавац и ко је човек који је пуцао. Невероватно је да је убиство самоиницијативно наручио некадашњи шеф Службе државне безбедности Радомир Марковић, јер то је била политички мотивисана ликвидација. У време ванредног стања које је тада било на снази одлуке доноси политички и војни врх - пита Прпа, и додаје да је процес задовољења правде тек на почетку.

Она признаје да је изненађена појављивањем Милорада Улемека као сведока у предмету.

- Мислила сам да ЈСО нема везе са тим убиством. Улемек јесте био део те организације и вероватно је упознат са тим. Међутим, цела прича око објављивања његовог имена као сведока свела се на полемику да ли је релевантан сведок и шта је добио заузврат - рекла је Прпа.

Погрешан фото-робот

Новембра 2001. године полиција је сачинила фото-робот једног од убица новинара Славка Ћурувије. Тадашњи заменик начелника Управе за борбу против организованог криминала МУП-а Србије, полицијски капетан Драган Карлеуша, објаснио је да се ради „о мушкарцу старом између 30 и 35 година, висине око 175 центиметара, црне косе, тамних узаних очију, узаног и оштрог погледа, издуженог мршавог лица са упалим образима и танким уснама“. Прпа каже да тај фото-робот нема везе са описом који је она дала надлежнима после убиства и да је лик особе са фото-робота у ствари обичан човек који је емигрирао својевремено у Финску, а који је касније контактирао са њом телефоном.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси