Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Легија добио налог да са Шиптаром убије Ратка Ромића и Микија Курака
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 01. 2014.

Извор: Наше новине

Легија добио налог да са Шиптаром убије Ратка Ромића и Микија Курака

Милорад Улемек Легија добио је својевремено задатак да са вођом „земунског клана“ Душаном Спасојевићем лиши живота два директна извршиоца убиства Ћурувије, Ратка Ромића и Мирослава Курака.

Ко је издао налог?

Ово је током сведочења у Специјалном суду својевремено открио сведок-сарадник Дејан Миленковић Багзи, који је даље истакао да су на праћењу Курака и Ромића радила браћа Милош и Александар Симовић. Према Миленковићевим речима, Курак и Ромић су приметили „пратњу“ и потом успоставили контакт са Улемеком и Спасојевићем.

Миленковић је навео да не зна шта је био мотив да се они убију и зашто су после разговора с њима Улемек и Спасојевић одустали од убиства.

Према речима Милоша Симовића, Милорад Улемек је после Ћурувијиног убиства причао са једним мушкарцем у једној дискотеци, а онда ми је рекао: „Овај је убио Ћурувију“, показујући на Курака, кога је касније Симовић препознао са слике.

Сва је прилика да се управо у овом случају крије мистерија неочекиваног сведочења Улемека о убиству власника „Телеграфа“, које је јуче и довело до хапшења осумњичених. Није познато ко је од Улемека и Спасојевића тражио да убију Ромића и Курака, али се са доста сигурности може претпоставити да иза тог захтева стоје политички наручиоци убиства.

Шешељ први открио извршитеља

Мирослава Микија Курака први је у везу са убиством Славка Ћурувије довео лидер радикала Војислав Шешељ неколико недеља пре одласка у Хашки трибунал 2003. године. Он је тада рекао да има податке о томе ко је ликвидирао власника „Дневног телеграфа“ и „Европљанина“ и да од државе тражи награду за ту информацију.

Иначе, овај оперативац ДБ је због испитивања око убиства Ћурувије био хапшен у време акције „Сабља“, али је пуштен два месеца касније, без иједног доказа који би га довео у везу са злочином.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси