Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Није проблем да саопште налогодавца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 01. 2014.

Извор: Б92

Није проблем да саопште налогодавца

Војислав Туфегжић сматра да није превелики проблем да власт саопшти ко је налогодавац у случају убиства Славка Ћурувије.

Мислим да то није превелики проблем, јер рукопис који је пратио ликвидацију Ћурувије је идентичан другим случајевима који су заокупљали од 2001. читаву јавност - нестанак Стамболића, атентат на Драшковића и атентант у Будви, подсећа Туфегџић.

"У свим случајевима се показало да је ДБ бахато и без икакве контроле давао логистику и организацију. Случај Ћурувија је четврти у низу за који је и тешко помислити да је могао да се организује на други начин", рекао је Туфегџић.

Он подсећа да се од самог почетка спекулисало именима људи који су и данас приведени, да је било доста индиција... Додаје да би бесмислено било очекивати да је игде у папирима, у неком планеру, записано да ће се злочин догодити. "Ако очекујемо ту врсту доказа, сигурно је нећемо и дочекати. Али све друге индиције, све друге везе, сва друга сазнања указују да је ово добар и прави пут, који је дошао у тренутку када је са истрага скинут неки политички јарам."

На констатацију да је цео случај Ћурувија пратила чувена реченица: "Мафија не убија на Ускрс", Туфегџић појашњава:

"Реченица је цитат који је изговорила Бранка Прпа као део разговора који је вођен са инспекторима након убиства Ћурувије... Речено је дословце: Да, тешко да би то неко други урадио, јер мафија не убија на Ускрс".

"Било је то неко веровање, не значи то никако аболицију мафијаша, него веровање да нико други сем државе, у онаквим околностима, не би на себе преузео такав злочин", закључио је Туфегџић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси