Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Међусобне оптужбе ДСС и СНС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 01. 2014.

Извор: Политика

Међусобне оптужбе ДСС и СНС

Потпредседник Демократске странке Србије Слободан Самарџић упитао је јуче потпредседника Владе Александра Вучића да ли и он сноси одговорност за убиство новинара Славка Ћурувије 1999. године, подсетивши да је лидер напредњака тада учествовао у власти.

„Зашто сада после 14 година оптужује целу државу, а не себе”, упитао је Самарџић на конференцији за новинаре. Самарџић је истакао и да је битно питање шта је у то време у тој истој држави радио Александар Вучић, јер је био министар информисања у тадашњој влади.

Он је оценио и да је опасна констатација Александра Вучића да иза убиства Ћурувије стоји држава, јер би, како је оценио, то значило да је та држава била терористичка и да је бомбардовање Србије 1999. године било оправдано.

Српска напредна странка је одговорила да је зачуђена изјавом потпредседника ДСС Слободана Самарџића, о одговорности Александра Вучића у убиству Славка Ћурувије, рекао је потпредседник Извршног одбора СНС Александар Јовичић уз оцену да су такве изјаве несхватљиве.

„Ми још не знамо да ли ће бити ухваћени починиоци овог страшног злочина. У то се улаже велики напор, међутим овакве изјаве су несхватљиве. Не разумем само да ли господину Самарџићу смета решавање злочина, или му смета што политичка воља да се овај случај реши после више од деценије, не потиче од његове странке”, казао је Јовичић за Танјуг.

Он је упитао, када је реч о одговорности у случају Ћурувија, шта је ДСС урадила поводом решавања тог убиства за осам година вршења власти.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси