Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мира Марковић наложила убиство Славка Ћурувије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 01. 2014.

Извор: Курир

Мира Марковић наложила убиство Славка Ћурувије

Социолог Весна Пешић изјавила је синоћ у емисији „Један на један“ РТВ да је у јавности постало јасно да се у оптужници против одговорних за убиство новинара Славка Ћурувије неће наћи и налогодавци тог убиства, иако се зна да је то била Мирјана Марковић.

Налог с врха

- Отворено, то је била Мира Марковић. Какав би разлог имао неки службеник да убије новинара или Ивана Стамболића? То је увек морало да дође одозго, а све након тога само су замајавања о подизању оптужнице. То је једна запетљанција само да би изгледало као да су нешто радили - рекла је Пешић.

Према њеној оцени, цела наша јавност састоји се од хаотичних заплета.

Породични полицајац

- Сад нам сервирају ко је убио Ћурувију, иако то сви знамо. Радомир Марковић је постао породични полицајац који је био директно везан за Миру Марковић и извршавао сва њена наређења. Сада нас само заваравају да су нешто истражили - рекла је Пешићева и оптужила надлежне да једном дневном листу дају да објављује да ће се подићи оптужница.

Јовичић: Зашто ДСС није нашао убице?!

После саопштења вицепремијера Александра Вучића да је новинара Славка Ћурувију убила држава, огласио се потпредседник ДСС Слободан Самарџић, који је директно прозвао Вучића упитавши га да ли и он сноси одговорност за то, пошто је у то време био министар информисања.

СНС је одмах одговорио Самарџићу, па је потпредседник Извршног одбора те странке Александар Јовичић рекао:

- Не разумем само да ли господину Самарџићу смета решавање злочина или му смета што политичка воља да се овај случај реши после више од деценије не потиче од његове странке.

Он је Самарџића упитао и шта је ДСС урадио поводом расветљавања случаја убиства.

- Питајте Радета Булатовића зашто убице нису ухваћене до сада. Имали сте и министра полиције и правде из редова ДСС четири године, па питајте и њих за одговорност. Што се тиче питања зашто се сад решава овај случај, господине Самарџићу, постоји ли погрешно време за расветљавање било којег убиства - одбрусио је Јовичић због Самарџићеве „забринутости због начина на који је Вучић најавио да ће разрешити случај Ћурувије“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси