Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ромић: Знам да ће ме ухапсити
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 01. 2014.

Извор: Бета, Политика

Ромић: Знам да ће ме ухапсити

Бивши оперативац ДБ Ратко Ромић изјавио је да очекује да буде ухапшен због убиства новинара Славка Ћурувије, али тврди да није учествовао у том злочину. Ромић каже да ће то доказати на суду. "Знам да ћу бити ухапшен. У Београду сам, миран сам и сталожен, могу да ме ухапсе. Бранићу се истином јер нисам учествовао у томе и то ћу доказати", рекао је Ромић за Политику.

Он је навео да може да докаже где је био 11. априла 1999. године у време када је убијен Ћурувија, власник листова "Дневни телеграф" и "Европљанин", као и да има доказе о свом кретању тог дана и објашњење о аутомобилу који је задужио у служби, а који је наводно виђен на месту злочина.

 

Бивши агент оценио је да је "жалосно" што, како каже, медији у Србији најављују оптужнице, хапсе и пишу пресуде.

Ромићу, који је био начелник Шестог одељења београдског центра ДБ-а, Апелациони суд је у августу прошле године укинуо првостепену пресуду од седам година затвора за помагање атентата на Вука Драшковића у Будви, и вратио предмет на поновно суђење.

"Не постоји ниједан доказ који ме повезује са убиством Ћурувије, али није постојало ни доказа о мојој умешаности у случају 'Будва' па ми се суди неколико година", рекао је бивши агент ДБ.

Дневни листови "Данас" и "Блиц" објавили су да је оптужница за убиство Ћурувије написана и да су њом обухваћени бивши начелник ДБ-а Раде Марковић, бивши начелник београдског центра ДБ-а Милан Радоњић, као и оперативци Ромић и Мирослав Курак.

Ромић је Политици потврдио да је "повремено у контакту" са Кураком, и казао да је он од 2006. године у Танзанији са породицом, али је додао да мисли да Курак више није у тој држави.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси