Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Југослав Ћосић директор програма за Србију канала Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 01. 2014.

Југослав Ћосић директор програма за Србију канала Н1

Новинар Југослав Ћосић именован је за директора програма за Србију регионалног, телевизијског информативног канала Н1, који ће почети са емитовањем програма на пролеће ове године, саопштила је данас "Јунајтед група" (United Group).

 

Програм канала Н1 биће емитован 24 сата дневно, а намењен је публици широм Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске.

Н1 је потписао партнерски споразум са "Turner Broadcasting System Europe Limited" матичном компанијом ČN International-а, што га чини ексклузивним партнером Си-Ен-Ен-а у региону.

Програм ће бити емитован из три информативна продукцијска центра у Београду, Сарајеву и Загребу.

"Н1 је нови информативни канал који ће програм емитовати 24 сата. Издвајаће се по професионализму, приступу и програму за који верујем да ће бити јединствен", рекао је Ћосић додајући да је изазов велики.

Он је додао да је циљ оснивача да Н1 постане водећи канал на тржишту по квалитету и поузданости пласирања вести.

Ћосић је пре именовања био уредник и водитељ на телевизији Б92, на којој је од 2005. године креирао и водио различите информативне емисије.

Генерални директор Н1 канала и некадашњи међународни дописник Си-Ен-Ен-а Брент Садлер изразио је задовољство због Ћосићевог ангажмана, наводећи да му његово познавање Србије из позиције новинара из земље и ван ње, даје широк поглед на догађаје.

Директори програма за Хрватску и Босну и Хервеговину биће бивши директор вести и актуелности на Хрватској радиотелевизији (ХРТ) у Загребу Дубравко Мерлић и главни уредник Регионалне дирекције турске новинске агенције Анатолија за Балкан, са седиштем у Сарајеву, Амир Зукић.

Главни финансијски инвеститор иза Н1 пројекта је Јунајтед група, "водећа паy ТВ платформа у југоисточној Европи" која обухвата и кабловске оператере - СББ у Србији, "Телемаћ" у Словенији и у Босни и Херцеговини, као и сателитску платформу "Тотал ТВ".

У октобру 2013. године, светски инвестициони фонд ККР са седиштем у Њујорку преузео је "Јунајтед групу", што представља прву директну инвестицију ККР-а у југоисточну Европу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси