Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ћурувијине убице биће познате почетком недеље
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 01. 2014.

Аутор: К. Б. Извор: Курир

Ћурувијине убице биће познате почетком недеље

Осумњичени за убиство новинара Славка Ћурувије биће ухапшени почетком следеће недеље, сазнаје Курир. Како тврди извор нашег листа, најмање тројица ће бити лишени слободе.

- Првооптужени за убиство, који се терети за организацију, већ је у притвору.

Најмање тројица ће бити приведени због овог убиства, и то већ почетком наредне недеље. У овом случају све је чисто, човек који је био у ланцу приликом извршења овог злочина све је испричао надлежним органима - каже извор Курира и додаје:

- Један од њих, који ће бити приведен, помињан је у медијима. Неки од њих по цео дан пију по кафанама, не трезне се, јер знају шта их чека. Било је покушаја да се тај човек спречи да исприча оно што зна, али сви њихови напори су се изјаловили.

Подсетимо, први потпредседник Владе Александар Вучић обећао је пре мање од месец дана да ће убиство новинара и власника листа Дневни телеграф Славка Ћурувије бити решено, да ће његове убице, иако је прошло много година, бити изведене пред лице правде и да је он, ако се то не деси, спреман да поднесе оставку.

- Рекао сам прошле године да ће тај случај бити решен, и биће решен, биће донете правоснажне пресуде. Нисам неко ко се игра. Захвалан сам Комисији за истрагу убиства новинара коју води Веран Матић, јер нам је отворила неке нове видике. Сносићу консеквенце ако тај случај не буде решен - рекао је тада Вучић и додао да је Тужилаштво за организовани криминал имало доказе за 30 секунди пред то убиство.

- Ипак, нисмо имали доказ ко је повукао обарач и Радисављевић није могао да поднесе пријаву - објаснио је Вучић.

Славко Ћурувија убијен је на Ускрс 1999. године испред улаза у зграду у којој је живео.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси