Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јелко Кацин брани Дачића и Ђиласа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 01. 2014.

Аутор: П. Д. Извор: Данас

Јелко Кацин брани Дачића и Ђиласа

"Искрено сам несрећан због свега што се дешава Ивици Дачићу, који у дијалогу с Приштином заиста хода по жици. Покушаји његове дисквалификације су непотребни. Цео свет се томе чуди, јер сви признају његову храброст и државнички приступ великим историјским изазовима. И свет не разуме кад се он покушава одбацити. Свака земља би била поносна на пробој који је он направио", рекао је Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију, за ТВ Војводине, критикујући, како је оценио, медијску кампању против председника Владе Србије.

Кацин је упозорио да је медијским нападима изложен и лидер опозиционе Демократске странке Драган Ђилас.

"У Србији постоји злоупотреба медија, које политичке елите користе да би дискредитовали једни друге. У томе учествују политичке партије које су увек злоупотребљавале медије као канале својих надметања. Међутим, питање слободе медија, као и њихове одговорности и професионалности је укључено у поглавља 23 и 24 за преговоре са ЕУ. А без решавања тог проблема, неће бити напретка", поручио је Кацин.

Известилац ЕП је рекао и да су приче о томе да Брисел одлучује да ли ће у Србији бити ванредних избора "обичан блеф".

"Нико из ЕУ неће одговорити Србији да ли је боље да има те изборе или не. Србија је суверена и одлучује сама за себе. Нека Србија не ради ништа за Брисел, већ само нека брине за себе", истакао је Кацин.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси