Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Прекршајна пријава против насилног одборника УРС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 01. 2014.

Извор: Нови магазин

Прекршајна пријава против насилног одборника УРС

Крушевачка полиција поднела је прекршајну пријаву против одборника у општини Александровац Горана Савковића (УРС), за кога дописник "Блица" Гвозден Здравић тврди да га је физички напао на радном задатку, а новинарска удружења данас су затражила од надлежниох да се новинару омогући да ради свој посао.

У крушевачкој полицији наводе да је Здравић пријавио да му је особа против кога је поднета прекршајна пријава за нарушавање јавног реду ударила шамар. 

Полиција је такође пронашла и сведоке који су, како је Танјугу речено, "навели да су чули расправу, али нису могли да потврде да је дошло до физичког контакта".

Здравић се, наводе у полицији, после тог догађаја није јавио служби медицинске помоћи како би му се утврдио степен повреда.

Иницидент се догодио јуче, а напад на Здравића осудила су у одвојеним саопштењима Удружење новинара Србије (УНС) и Независно удружење новинара Србије (НУНС).

НУНС у саопштењу захтева од надлежних органа да се нападач најоштрије казни, у складу са законом и позива локалну власт и државне органе у Александровцу да омогуће нормалне услове за рад новинару.

То сталешко удружење као и УНС наводе и да је Здравићу "пре неколико месеци ускраћено право да уђе у зграду локалне самоуправе и прати седнице Скупштине општине Александровац".

УНС је у саопштењу позвао општинске власти на поштовање Закона о јавном информисању који прописује да нико не сме да ограничава слободу јавног информисања. 

То новинарско удружење подсећа да је дужност новинара, прописана Кодексом новинара, да од носиоца јавних функција континуирано траже одговоре на питања од интереса за јавност.

Здравић је рекао, како се наводи у саопштењу УНС-а да га је јуче на радном задатку ударио у главу одборник Скупштине Александровца Горан Савковић (УРС) који је је незадовљан његовим писањем.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси