Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Плакета “Милена Павловић Барили“ уручена Лели Ликар
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 01. 2014.

Аутор: З. В. Извор: Данас

Плакета “Милена Павловић Барили“ уручена Лели Ликар

Уочи новогодишњих празника, по једној лепој традицији, уручена је Плакета новинарки Лели Ликар за остварења у популарисању уметничког дела Милене Павловић Барилли и програмске делатности Фондације Миленин дом-Галерија Милене Павловић Барилли за 2013. годину.

Признање и новчана награда у износу од 10.000 динара, Лели Ликар, новинару листа „Реч народа“, Пожаревац, додељена је за осведочено систематично, предано и професионално новинарско ангажовање у популарисању дела светски познате сликарке и извештавању о остваривању програмске делатности Фондације, каже се у образложењу.

У обраћању присутнима, директор Галерије Раде Станојевић је, подсетио да се ова награда додељује искључиво новинарима, а установљена је 2007. године.

-Те године смо дошли на идеју да се „одужимо“ свима који прате рад ове установе. Нико се није „сетио“ да на било који начин уприличи један дан посвећен новинарима, да они буду нечији гости, да се о њима прича, казао је Станојевић. У образложењу се, такође истиче, да је добитница плакете Лела Ликар остварила резултат широком лепезом новинарских форми: вести, извештаја, интервјуа, тематских емисија, телевизијских прилога, до коментара уз препознатљиво поштовање и познавање уметничког дела Милене Павловић Барилли, изражавајући такав однос током читаве 2013. године, као и претходних година. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси