Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарство као најопаснија професија у ЦГ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 01. 2014.

Извор: Танјуг, Политика

Новинарство као најопаснија професија у ЦГ

Међународна и Европска федерација новинара изјавиле су да су дубоко забринути због последњег бомбашког напада на редакцију „Вијести” и пребијања новинарке „Дана” Лидије Никчевић и затражили заустављање напада на новинаре у Црној Гори.

Писмо је упућено црногорском председнику Филипу Вујановићу, премијеру Милу Ђукановићу и председнику парламента Ранку Кривокапићу. У писму се, како преносе подгорички медији, изражава дубока забринутост због последњих напада на новинаре у Црној Гори, чији су животи били доведени у опасност.

„Иако ценимо изјаве које сте дали тим поводом, верујемо да то није довољно како би се спречили непријатељи слободе штампе у вашој земљи”, наводи се у писму.

Оцењује се да је недостатак „нулте толеранције” дела Владе Црне Горе на нападе на новинаре и досадашња некажњивост починилаца неприхватљива за започете преговоре Црне Горе са Европском унијом.

Додаје се да ће међународна новинарска удружења утицати да преговори за поглавља 23 и 24 обухвате захтеве да се утврди одговорност за сигурност новинара и медија и прекине некажњивост напада на посленике јавне речи.

„Ваше изјаве осуде тих напада су добродошле, али речи се потом морају претворити у дела и у већи напор да се починиоци изведу пред лице правде, како би се напади зауставили, а новинари осећали сигурније”, истиче се у писму.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси