Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Убицу одало пиће?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 01. 2014.

Аутор: В. Митрић Извор: Вечерње новости

Убицу одало пиће?

Једног од учесника ликвидације новинара „Вечерњих новости“ Милана Пантића, у Јагодини, 11. јуна 2001. године, који живи у једној западноевропској земљи, одало је пиће, тврди за „Новости“ адвокат Душан Томић, бивши службеник Контраобавештајне службе Савезног СУП некадашње СФРЈ!

Томић каже да је „један од двојице Пантићевих џелата, у алкохолисаном стању, како би фасцинирао свет подземља, у једној земљи где живи са промењеним идентитетом, рекао да је убио храброг новинара ‘Новости’ и да је та вест стигла, релативно брзо, тамо где треба“.

- Анализом тог човека било је јасно ко је и шта је, ко стоји иза њега - истиче Томић.

- Стицајем околности, заступам његову бившу супругу, са којом има дивну девојчицу, од које тражи да дете води на Запад, па сам се распитао о коме је реч и дошао до сазнања да је иза њега, поред осталог, злочин у Јагодини. Томић тврди да је реч о човеку који је прошао обуку у некадашњој Српској добровољачкој гарди Жељка Ражнатовића у Ердуту, али да је њега, баш као и Станка Којића Гезу, такође осумњиченог за убиство Пантића, Аркан наводно протерао.

- И он и други учесник Пантићевог убиства, између осталог, имали су задатак да ликвидирају и Аркана, после НАТО бомбардовања Србије, по његовом повратку са Косова и Метохије - каже Томић.

- Када их је својевремено Ражнатовић протерао из Ердута, нашли су уточиште у 10. диверзантском одреду ВРС, у чијим је редовима био и мој клијент Франц Кос, Словенац, који је осуђен на 40 година робије пред Судом БиХ у Сарајеву за ратне злочине. У том предмету суђено је, како се сада види, још једном човеку који је, уз злочине на левој обали Дрине, учествовао у убиству Пантића.

Кроз овај предмет, уз друга сазнања, мени је јасно не само која је рука ликвидирала новинара из Јагодине, већ и ко је то поручио. Ово утолико пре јер сам, као и други, био изненађен који су све људи дошли пред Суд БиХ да сведоче том припаднику 10. диверзанстког одреда, као да су сијамски близанци.

Томић сматра да су „и те како они што су бранили тог припадника 10. диверзантског одреда, то чинили не само због злочина у БиХ, већ да не ‘пропева’ и о другим, оним на десној обали Дрине, у Србији“.

- Оба Пантићева егзекутора променили су или имена или презимена - прича наш саговорник.

- Овај који живи на Западу, проверио сам у месној канцеларији у селу где је рођен, променио је презиме зато што је наводно љут на оца! Наравно да такво „објашњење“ нема везе са животом.

Наш саговорник истиче да је „велика ствар што је Србија одлучно кренула да расветли злочине, попут убистава новинара, али и других недужних људи“.

Напустио СДП

Томић је био припадник Савезне државне безбедности, коју је сам напустио средином осамдесетих година прошлог века, када је њена моћ била на врхунцу.

- Нисам желео да учествујем у оном што је чињено, а још више спремано нашим народима, па сад мирно чекам да сви који су, „у име службе“ и „у име народа“, чинили или наређивали злочине, изађу пред лице и правде и јавности - указује Томић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси