Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зоран Ајковић под истрагом о злочину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 01. 2014.

Аутор: Вук З. Цвијић Извор: Блиц

Зоран Ајковић под истрагом о злочину

Зорана Ајковића Ајкулу испитаће тужилац и полиција зашто је боравио у Јагодини два дана пре него што је убијен новинар, који је насмрт претучен у ходнику зграде у којој је живео 11. јуна 2001. Истрага је несумњиво утврдила да је Ајковић 2001. био у Јагодини 9. јуна и 10. јуна до вечерњих часова. Пантић је убијен сутрадан, око 7.30 ујутру. Сада се испитују сви Ајковићеви контакти, а нарочито они са људима из јагодинске пиваре и цементаре у Параћину да би се проверило да ли има везе са убиством новинара - каже извор “Блица”.

 

Проверава се и да ли је Ајковић био у контакту са још двојицом осумњичених за које у Комисији за откривање убиства новинара сумњају да су убили Пантића.

Реч је о Станку Којићу, који се некад презивао Савановић и тренутно је у затвору у Фочи где служи казну од 35 година због злочина у Сребреници. Његово саслушање се ускоро очекује јер је БиХ дала дозволу.

Друга особа која је под сумњом живи са породицом у једној европској земљи од које је тражена правна помоћ. Он је био у контакту са Јованом Стојановићем Јоцом, бившим директором Јагодинске пиваре.

Ајковић се први пут у евиденцији Интерпола помиње баш те 2001, када је убијен Пантић. Али, до данас нису нађени докази о његовим незаконитим пословима и није покренут поступак. Против Ајковића се воде преткривични поступци у Србији, али га и полиције чак седам европских земаља већ 12 година испитују.

Сумња се да је продају наркотика организовао у Србији, Швајцарској, Аустрији и Немачкој. Новац стечен од дроге улагао је у куповину некретнина у Србији, али и у Швајцарској. Весна Ајковић, Ајкулина сестра и власница нишке дискотеке “Студио”, осуђена је на четири године затвора и 400.000 динара због утаје пореза.

Мирко Ајковић, млађи брат, ухапшен је 30. октобра 2013. због сумње да је изнуђивао новац. Млађи Ајковић и његова група сумњиче се да су приморали један брачни пар из Ниша да им плац вредан 11 милиона динара продају за 10.000 евра.

Два мотива злочина

Полицијска и тужилачка истрага сузила је мотиве убиства Милана Пантића на два. Сумња се да је дописник из Јагодине убијен због КРИТИЧКИХ ТЕКСТОВА објављених о малверзацијама у ЈАГОДИНСКОЈ ПИВАРИ и ЦЕМЕНТАРИ “Нови Поповац” у Параћину. О оба предузећа Пантић је објавио СЕРИЈУ текстова који су месецима објављивани.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси