Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Црна Гора, позив на штрајк новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 01. 2014.

Извор: РТС

Црна Гора, позив на штрајк новинара

Поводом учесталих напада на новинаре, Удружење новинара Црне Горе позвало медијску заједницу да се уједини и после Божића организује генерални штрајк.

 


Удружење новинара Црне Горе, једно од два новинарска удружења, позвало је медијску заједницу да се уједини поводом учесталих напада на новинаре и да након Божића организује генерални штрајк. 

Позив је уследио пошто је у петак увече у Никшићу претучена новинарка листа Дан Лидија Никчевић. Новинарку је напао маскирани мушкарац, у моменту кад је изашла из просторија дописништва листа.

Никчевићева је више пута ударена углаву, након чега је збринута у никшићкој болници.

Према наводима саме новинарке, нападач је покушао да јој отме ташну. Она је рекла да не зна шта би могао бити мотив за напад на њу.

Црногорска полиција је саопштила да је напад квалификован као кривично дело разбојништва у покушају, а то недело су осудиле политичке партије и невладине организације.

Политички директор владајуће Демократрске партије социјалиста Тарзан Милошевић је рекао да напади на новинаре не смеју остати некажњени.

Напад на новинарку Никчевић осудили су и Бошњачка странка, Позитивна Црна Гора и Либерална партија Црне Горе.

Осуђујући напад на Никчевићеву, представница ОЕБС-а за слободу медија Дуња Мијатовић позвала је црногорске власти да предузму све мере да починиоци напада на новинаре не пролазе некажњено.

Чињеница што нико до сада није ухапшен или одговарао пред судом за нападе на Вијести и експлозију бомбе испред куће Туфика Софтића у августу прошле године, "шаље поруку некажњавања, што је неприхватљиво", поручила је Мијатовићева.

Из полиције је саопштено да се интензивно трага за особом која је напала новинарку. О нападу је обавештен и заменик основног државног тужиоца у Никшићу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси