Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Претучена новинарка "Дана"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 01. 2014.

Извор: РТС

Претучена новинарка "Дана"

Новинарка "Дана" из Никшића Лидија Никчевић претучена је вечерас испред дописништва тог подгоричког дневног листа у том граду, саопштено је из црногорске полиције.

 

Како се наводи, маскирани нападач више пута је ударио Никчевићеву у улици Сердара Јола Пилетића, у близини хотела "Оногошт".

Управа полиције Црне Горе је саопштила да је у току истрага о овом нападу. Никчевићева је смештена у никшићку болницу, а због задобијених повреда има више копчи на глави. Управа полиције Црне Горе саопштила је да је у току истрага о овом нападу.

Заменик главног уредника листа "Дан" Никола Марковић оценио је да напад на Никчевићеву представља још један покушај застрашивања слободног новинарства.  Према његовим речима, док год се не открију починиоци и овог, као и свих претходних напада на црногорске новинаре, за њега ће једини кривац бити актуелна власт. 

"Ово је напад на слободно новинарство и покушај да се ућуткају сви слободни медији у Црној Гори", навео је Марковић у изјави медијима.  Никчевићева ће, према речима Ашанина, због опсервације, у наредна 24 сата бити задржана на одељењу хирургије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси