Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саслушавају Којића због убиства Пантића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 01. 2014.

Аутор: Вук З. Цвијић Извор: Блиц

Саслушавају Којића због убиства Пантића

Представници тужилаштва и полиције Србије ускоро ће због убиства новинара Милана Пантића (47) саслушати Станка Којића (некада Савановића), званог Геза (46), у Босни и Херцеговини. Он у Фочи служи казну због ратних злочина. Савановић, који је променио презиме у Којић, како “Блиц” сазнаје, означен је у истрази као један од могуће двојице непосредних убица Пантића.

 

Сумња се да су Којић и још један осумњичени, пореклом из Бијељине, заједно убили Пантића 11. јуна 2001. у улазу његове зграде у Улици Бранка Радичевића у Јагодини.

За другог сумњивог тражен је извештај из једне европске земље где тренутно живи са породицом.

Којић ће бити саслушан у затвору у Фочи у наредних месец дана. Тражена је дозвола за његово испитивање од власти БиХ и она је недавно добијена - каже извор “Блица”.

Којић је држављанин БиХ, родом је из Травника и служи казну од 35 година због ратних злочина у Сребреници.

Он је осуђен са групом Франца Коса као припадник злогласног Десетог диверзантског одреда Војске Републике Српске, одговорног према пресуди за стрељање најмање 800 Бошњака на Брањеву. Утврђено је на суђењу да је Којић рањене жртве оверавао метком у главу и хвалио се бројем људи које је убио.

Према досадашњој истрази, утврђено је да се други осумњичени који живи у једној европској земљи дружио са некадашњим генералним директором јагодинске пиваре Јованом Стојановићем, званим Јоца.

Виђали су се често у хотелу „Парк“ у Новом Саду од 1998, па до пред Пантићево убиство - каже извор “Блица”.

Пантић је написао више критичких текстова о раду пиваре за време директовања Стојановића. Иначе, Стојановићу се суди више од деценије због fl аширања поквареног пива.

Он је недавно првостепено ослобођен. Међутим, полиција је утврдила да је било застрашивања сведока у том поступку.

Два правца истраге

У досадашњој истрази убиства Милана Пантића у Комисији за откривање убистава новинара уверени су да је он УБИЈЕН или због ЦЕМЕНТАРЕ У ПАРАЋИНУ или због ПИВАРЕ У ЈАГОДИНИ. - Истрага је сужена на та два мотива и сада се прикупљају докази - каже извор “Блица”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси