Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Очекујем оптужницу за убиство мог оца!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 12. 2013.

Аутор: Данијела Луковић Извор: Наше новине

Очекујем оптужницу за убиство мог оца!

Ово је први пут да једна власт, за 14 година, откако је мој отац Славко Ћурувија убијен, изађе у јавност са конкретним резултатима истраге и то је нешто што охрабрује“, каже за Наше новине Јелена Ћурувија реагујући на изјаву вицепремијера Александра Вучића да иза тог злочина „стоји држава“ и да су директни почионици и даље живи.

Истовремено, Веран Матић, председник Комисије за истрагу убиства новинара, каже да верује да ће наредних неколико недеља уследити финале истраге о убиству Ћурувије и подизање оптужнице с јаким основама.

Чекајући нешто конкретно

Ћерка убијеног Ћурувије ипак истиче да ће у позитиван исход поверовати тек кад види резултате.

- Због искуства које сам стекла за све ове године и многих узалудних најава да ће убиство мог оца бити расветљено, повероваћу у то тек када се нешто конкретно деси - каже Јелена Ћурувија.

Она додаје и да очекује да оптужница за убиство њеног оца у што скорије време буде подигнута.

- Колико сам ја разумела из Вучићеве изјаве, до тог сазнања дошло се у сарадњи са Комисијом за убиствa новинара, и то је врло позитивно. Желим да верујем да ће се ускоро сазнати права истина о томе ко стоји иза убиства мог оца. Желим да верујем да је циљ ове истраге и ове изјаве да се сазна права истина о убиству мога оца - оцењује она.

Она каже да је јако потресло сазнање да су директни починиоци убиства њеног оца и даље живи.

- Иако је протекло доста времена, реагујем на то као његова ћерка, веома ме је то погодило и врло емотивно све то доживљавам - каже Јелена Ћурувија за Наше.

Финале акције

Истовремено, Веран Матић, председник Комисије за истраживање убистава новинара, каже да верује да ће у наредних неколико недеља уследити финале истраге о убиству Ћурувије и да ће се подићи оптужница с јаким основама.

- Као председник Комисије нисам у могућности нити овлашћен да дајем више података од онога што је у присуству Специјалног тужиоца Миљка Радисављевића дао координатор Бироа за сарадњу обавештајних служби Александар Вучић.

Комисија је доста интензивно радила у протеклој години у координацији са Радном групом МУП-а и БИА. Успели смо да дођемо до нових чињеница које су омогућиле напредак. Такође, интензиван рад направио је позитивну атмосферу око могућности да се овај и други случајеви реше. Верујем да ће у наредних неколико недеља уследити финале ове активности, да ће се подићи оптужница са јаким основама која ће омогућити процесуирање и кажњавање починилаца и наручилаца убиства колеге Славка Ћурувије. Комисија наставља рад и на овом, али и на другим случајевима који су обухваћени мандатом, убиством Милана Пантића, Даде Вујасиновић и радника РТС-а - каже Матић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси