Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ликвидација не оставља равнодушним
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 12. 2013.

Извор: Танјуг, Б92

Ликвидација не оставља равнодушним

Антић изјавио да када први потпредседник Владе изјави да је држава извршила ликвидацију Славка Ћурувије, "онда је то вест, која не оставља никог равнодушним". Члан Председништва СПС и министар саобраћаја је у Јутарњем програму ТВ Пинк рекао да таква вест "изазива лош осећај код сваког ко се бави политиком, јер посао државе је нешто потпуно друго - да води рачуна о својим људима".

Он је изразио уверење да постоји координација свих активности између премијера Ивице Дачића и Александра Вучића, Бироа за координацију Служби безбедности и МУП-а, да та сарадња даје резултате и да подржава полицијску акцију "Гром", јер је то обрачун са обликом криминала који је највећа пошаст овог друштва. 


Александар Антић је рекао да је однос између премијера Дачића и председника Србије Томислава Николића добар и да они добро сарађују.

Упитан о изјави председника Николића да га прислушкују, Антић је одговорио да је питање безбедности председника Републике и највиших државних функционера од националног значаја и за националну безбедност и да је потребно да се расправи на надлежним местима.

На питање о предлогу српског и албанског кокуса у америчком конгресу да косовски премијер Хашим Тачи, висока представница ЕУ Кетрин Ештон и српски премијер Ивица Дачић добију Нобелову награду за мир, Антић је одговорио да је "питање Нобелове награде један елемент чувеног нашег балканског клишеа".

"После низа година и деценија сатанизације, јако је добро што се неко из наше земље уопште спомиње у таквом контексту", рекао је Антић и додао да је, са друге стране, неизвесно колико је то реално.

Антић је рекао да је то награда за мир и да, уколико би се то озбиљно разматрало, то била награда за оно што се десило у Бриселу, јер је Дачић са Вучићем уложио огромну енергију у бриселски процес, регионалну стабилност и помирење у региону.

Упитан о могућности расписивања нових избора, Антић је одговорио да би о томе требало да разговарају Дачић и Вучић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси