Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Телевизија Канал 3 за рокенрол генерацију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 12. 2013.

Аутор: Оливера Стојмировић Извор: Наше новине

Телевизија Канал 3 за рокенрол генерацију

Нова телевизија Канал 3 почиње са емитовањем програма у новогодишњој ноћ, а седиште телевизије је у самом срцу Београда. У Кнез Михаиловој улици ће за две недеље бити завршен студио из кога ће се канал емитовати након истека пило периода. Игор Микља, бивши уредник Трећег канала, новинар Бошко Јакшић и глумац Сергеј Трифуновић део су креативног тима задуженог да постави програмску концепцију нове телевизије.

- Телевизија регистрована као Канал 3 добила је од РРА регионалну фреквенцију, земаљска мрежа покрива, за сада Београд и Нови сад, а у преговорима смо са кабловским оператерима, тако да ћемо се гледати на територији целе земље - рекао је Игор Микља објашњавајући концепцију новог телевизијског програма.

- Канал 3 је градска телевизија, чији ће се програм базирати на укључењима и преносима, а показало се да постоји свет који има друга интересовања од оних која се намећу са осталих телевизија. Програм креће са емитовањем у новогодишњој ноћи и базираће се на филмовима, концертима и музици, а комплетна програмска шема, од 0 до 24 сата биће постављена крајем фебруара - казао је Микља.

Опуштено, а информативно

Програмску подршку нова телевизија је нашла у Горану Ђоковићу, а Микља је нагласио да су у преговорима о сарадњи са кућом МТВ. У плану је и да се доделе неких од регионалних МТВ награда организују у Београду.

Према Јакшићевим речима, велико интересовање за нову телевизију у земљи која има велики број информативних гласила по глави становника говори да постоји глад за нечим другим од оног што се данас нуди.

- Наш програмски циљ је да покријемо те нише које нису покривене. Желимо да будемо поуздани и информативни, а ипак опуштени. Идеја нам је да оно што је обавезни састав сваких вести - изјаве политичара, сведемо на минимум, а да будемо програм окренут обичном човеку - истакао је Јакшић и додао:

- Бићемо окренути региону, имаћемо и вести из света јер желимо да изађемо из парохијалности, али се нећемо бавити међудржавном политиком. Жеља нам је да наш дневник буде емисија која ће се завршавати са осмехом. Сергеј Трифуновић је рекао да је задужен пре свега за културно-забавни програм.

Протерани звуци

- Одрастао сам на програму који је у своје златно доба правила Телевизија Београд и и мислим да је то био најбољи програм поред ББЦ-а. Моја премиса у одлуци да се прихватим ангажовање на Каналу 3, поред тога што ме је звао Игор Микља, с којим сам направио неке од првих корака на другој години, било је то што је култура у озбиљном запећку, а мислим да је култура база, а не надградња - објаснио је Трифуновић додајући да у земљи у кој немамо ниједну емисију која се бави било којом другом музиком, осим турбофолка, треба да постоји телевизија на којој ће бити места за сада протеране звуке.

Нисмо 3К, али имамо његов дух

Према речима Игора Микље неопходно је да се разграничи да Канал 3 није Трећи канал.

- Било би безобразно и претенциозно да било ко обнавља Трећи канал, он треба да остане запамћен као нешто симпатично и револуционарно. Сећање на њега живи кроз људе који раде на многим домаћим медијима попут Слободана Шаренца, Војислава Недељковића, Марије Килибарде, Иване Зарић и многих других. Али, волели бисмо да имамо тај добар дух који је имао 3К - нагласио је Микља.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси