Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  За нове генерације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 12. 2013.

Аутор: Ј. Милојевић Извор: Вечерње новости

За нове генерације

Изненађени многобројним новинарима, сарадницима и личностима из јавног живота који су јуче дошли на конференцију за новинаре у Београду, Игор Микља, Бошко Јакшић и Сергеј Трифуновић најавили су почетак рада нове телевизије - Канал 3, која је одлуком РРА добила регионалну френквенцију.

- У процесу смо потписивања уговора са кабловским оператерима, а већ од новогодишње ноћи, програм ћемо емитовати у Београду и Новом Саду - рекао је Микља, један од уредника нове ТВ.

Морао је одмах да објасни очигледне сличности са Трећим каналом, казавши да ту симпатичну и револуционарну телевизију оног времена оставља за историју, али и да ће се трудити да обнове тај добри дух који је 3К имао:

- Бићемо модерна, брза, динамична телевизија, са живим емисијама и директним преносима. Други имају програм за 18 плус, а ми ћемо имати 18 минус, за генерације које долазе. Конкурсом, без претераних захтева, пружамо шансу новим, младим сарадницима.

Информативни сегмент Канала 3 водиће искусни новинар и политички аналитичар Бошко Јакшић.

- Уз висок степен информативних гласила постоји глад за информацијама - прича Јакшић и открива да ће се трудити да буду поуздани, али и опуштени тако што ћемо информативне обавезе свести на минимум.

- Нећемо лакирати стварност, а вести ћемо завршавати оптимистично. Промовисаћемо и цивилно новинарство - објашњава Јакшић.

Глумац Сергеј Трифуновић, задужен за културно-забавни програм, сматра да је култура база, а не надградња и да је то најбитнија премиса с којом улази у овај посао:

Не могу вам много рећи о плановима, још смишљам, а прижељкујем да програм буде једнако квалитетан као некада онај ТВ Београд, уз који сам одрастао и који је раме уз раме стајао са Би-Би-Сијем. Новине данас имају једну страну о култури, емисија које нису о турбо-фолку готово и да нема, а младих и талентованих људи с неком космичком енергијом има много.

Е, њима ћемо дати простор!

Коментари (1)

Остави коментар
суб

28.12.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 16:04

"TV Palma" postala "TV Kanal 3"?

Prema podacima iz registra dozvola RRA, "TV Kanal 3" emituje sa sledecih lokacija na UHF kanalima: Нови Београд-Генекс канал 34, Београд-Кошутњак канал 67, Београд-Панчевачки пут канал 35. (http://www.rra.org.rs/pages/view_permit/latinica/517).

Nekad je na 34. UHF kanalu u Beogradu emitovala "TV Palma", sa nejasnim pravnim polozajem.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси