Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Директор Вијести: Терористички напад на редакцију Вијести
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 12. 2013.

Аутор: Оливера Николић Извор: Бета

Директор Вијести: Терористички напад на редакцију Вијести

Директор подгоричких Вијести Жељко Ивановић оценио је да је синоћњи бомбашки напад на редакцију тог дневника у Подгорици "терористички напад" и покушај убиства главног и одговорног уредника Михаила Јововића.

"Ово је до сада незапамћен и незабележен терористички атак на нашу редакцију и покушај убиства главног и одговорног уредника Јововића", рекао је Ивановића, додајући да одговорност за напад "сносе премијер и влада".

По његовим речима, најновији у серији напада је "очекивани епилог вишегодишње кампање премијера и његове владе, партије и мафије против независних медија, пре свега Вијести".

"Ово је прави показатељ европских вредности и евроатланских интеграција ове владе", казао је Ивановић. Редакција утицајног, црногорског дневника нападнута је касно синоћ бомбом, а у нападу нико није повређен.

Бомба је подметнута испод прозора главног и одговорног уредника Михаила Јововића, који је у тренутку експлозије са још 15 колега био у редакцији.

Од силине експозије демолиране су подземне просторије дневника и поломљена стакла на неколико канцеларија. Редакцију су касно синоћ посетили министар унутрашњих послова Рашко Коњевић, директор полиције Славко Стојановић и његов помоћник за криминалистику Милан Томић.

Коњевић је бомбашки напад окарактерисао као "удар на државу" и саопштио да од полиције очекује да пронађе нападаче и "заустави точак неоткривених напада".

Синоћњи напад је најжешћи у серији напада на редакцију и имовину дневника. Редакција је недавно каменована у два наврата, а више возила Вијести спаљено је у лето 2011. године. Полиција није открила нападаче.

У августу је испред куче новинара Вијести Туфика Софтића бачена експлозивна направа, а претходно су физички нападнути новинарка Оливера Лакић, уредник Михаило Јовович и директор листа Жељко Ивановић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси