Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Светлост у тами
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 12. 2013.

Аутор: З. В. Извор: Данас

Светлост у тами

Регионални радио Пожаревац је у своју програмску шему уврстио нову емисију под називом „Светлост у тами“.

Реч је о серијалу намењеном слепим и слабовидим особама, који се емитује понедељком од 11 сати и суботом од 15 сати.

Нова емисија сигурно ће допринети и побољшању услова у обезбеђивању, набавци и дистрибуцији специјалних помагала за компензацију визуелног хендикепа у различитим областима, задовољавању специфичних потреба слепих и слабовидих у области културе, издавачке, библиотечке и информативне делатности, неговању и развијању спортско-рекреативних, шаховских и других активности слепих и слабовидих.

Серијал „СВЕТЛОСТ У ТАМИ“, који се релизује средствима Министарства културе и информисања Републике Србије, је прилика да се чланство Међуопштинског савеза слепих Пожаревац на адекватан начин обавештава о правима у сфери образовања, професионалног оспособљавања, запошљавања, набавци помагала и сл., али и да се овим путем презентују резултати који слепе и слабовиде особе остварују у сегментима бављења професионалним, као и осталим активностима попут културно - уметничког стваралаштва, спортских активности, разнородних акција, дружења.

Аутор емисије је Митар Николић, сарадници испред Савеза слепих су Драгица Цвејић, Тихомир Николић и Божидар Бојковић, а реализатори Марко Вељковић и Небојша Каназир.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси