Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Није Вучић забранио емисију, него страх
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 12. 2013.

Аутор: Бошко Вукчевић Извор: Наше новине

Није Вучић забранио емисију, него страх

Водитељ „Разгибавања“ Дарко Митровић каже да не верује да је потпредседник Владе тражио укидање, већ да је реч о аутоцензури. „Било би лепо када би двојица аутора наставила да раде свој посао јер би једна у мору лажи против мене била разоткривена“, каже Вучић .

Скидање забавно-хумористичке емисије „Ментално разгибавање“ са јутарњег програма радија Б92 изазвало је реакције српске јавности, а због ове одлуке огласио се и први потпредседник Владе Александар Вучић, који је поручио да нема никакве везе са забраном емисије и затражио да се она врати у програм.

Кренуло је тако што су се јуче ујутру аутори емисије огласили на Твитеру и обавестили јавност да је менаџмент радија Б92 одлучио да скине емисију са програма.

- Обавештавамо све наше слушаоце да је „Ментално разгибавање“ скинуто са програмске шеме радија Б92 због неприкладних политичких тема - стајало је у поруци.

Ко се плаши Вучића још...

Убрзо је у јавност процурила информација да је неприкладна тема заправо била шаљива биографија Александра Вучића, коју су аутори најавили за јучерашњу емисију, после чега су позвани на разговор са менаџментом телевизије. То је одмах изазвало сумњу да је лидер СНС-а ургирао да се емисија скине са програма.

Међутим, један од аутора емисије „Ментално разгибавање“ Дарко Митровић за Наше новине то демантује.

- У среду увече позвани смо на хитан састанак са менаџментом радија на ком нам је речено да се због празничног програма наша емисија неће емитовати и да се упућујемо на новогодишњи одмор до 13. јануара - каже Митровић.

Он додаје да је јасно да иза свега стоји нешто друго и да је ово образложење само параван за - аутоцензуру.

- У јучерашњој емисији тема је требало да буде Вучићева биографија. Претпостављам да је то изазвало немир у менаџменту радија Б92 и да су због тога одлучили да нам скину емисију са програма. Не верујем да је Вучић или неко из његовог кабинета звао како би ургирао да се емисија укине, пре да је реч о аутоцензури - објашњава Митровић.

У међувремену се огласио и први потпредседник Владе поричући да је на било који начин учествовао у забрани.

- Општепозната је чињеница да та медијска кућа није наклоњена ни мени ни странци коју водим, али никада нисам имао било какву жељу и потребу да утичем на њен уређивачки концепт. Што се мене тиче, нећу да се мешам у унутрашња питања Б92 нити би ме они слушали. Било би лепо када би двојица аутора емисије „Ментално разгибавање“ наставила да раде свој посао на исти начин као и до сада јер би бар једна у мору лажи против мене и Српске напредне странке била разоткривена - наводи се у саопштењу председника СНС-а.

Саопштењем се огласио и менаџмент радија Б9, који је слање аутора „Разгибавања“ Дарка Митровића и Марка Степановића на одмор до 13. јануара оправдао „празничним ритмом“.

Принудни годишњи

- Од 26. децембра до 13. јануара 2014. године на заслужени одмор отићи ће емисије „Ментално разгибавање“, „Бракус од 3 до 5“, „Хулахоп“, „Кажипрст“, „Дневник“, „Живот као такав“. У предстојећем периоду слушаоце нашег радија очекује много више музике којом ћемо подгрејати празничну атмосферу - стоји у саопштењу Б92.

На одлуку руководилаца Б92 реаговало је и Удружење новинара Србије, које је изразило забринутост због скидања емисије.

- УНС сматра да је у интересу јавности да се сазнају све околности које су довеле до прекида емитовања „Менталног разгибавања“ на Радију Б92.

Стефановић: СНС не укида емисије

На вест о укидању емисије реаговао је и потпредседник СНС-а Небојша Стефановић, који је демантовао спекулације да иза укидања ове емисије стоји СНС или било ко из ове странке.

- СНС нити Александар Вучић никада нису тражили да се било која емисија склони или емитује, па тако немају никакве везе ни са укидањем емисије „Ментално разгибавање“ на Радију Б92 - рекао је Стефановић и додао да би волео да се она врати на програм радија Б92.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

30.12.

2013.

Колега [нерегистровани] у 11:04

Одлично одрађен посао

Маркетиншки потез вредан аплауза.

Одговори
пет

27.12.

2013.

Теодор Перунски [нерегистровани] у 18:49

Писменост и по

У саопштењу (које се у неким новинама приписује г. Вучићу, а у неким другим СНС прес служби), између осталог, пише: Било би лепо када би двојица аутора емисије „Ментално разгибавање“ наставила да раде свој посао...", итд. А ваљда су хтели да напишу: Било би лепо кад би... наставили да раде... Јер реч је о множини: њих двојица нису она него су они. Дакле, не наставила, него наставили. Та врста језичке непрецизности, да не кажем недоописмењености, свакодневна је појава у изјавама политичара а и у многим средствима јавног обавештавања.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси