Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тајкунски државни удар
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 12. 2013.

Аутор: Е. И. Извор: Информер

Тајкунски државни удар

План за одбрану тајкуна Мирослава Мишковића и рушење првог потпредседника Владе Александра Вучића о коме је Информер писао пре само два дана почео је, по свој прилици, јуче да се спроводи у дело.

Наиме, баш на дан наставка суђења власнику „Делте“ у Специјалном суду у београдским електронским медијима, на интернет порталима и друштвеним мрежама пласирана је вест да је лидер СНС забранио емитовање „Менталног разгибавања“, јутарњег програма Радија Б92! Према овим информацијама, Вучић је укинуо ову емисију пошто су њени аутори најавили да ће се бавити детаљима из његове биографије!

По сваку цену

Радио Б92 је одмах демантовао да је „Разгибавање“ забрањено, а директорка Мања Грчић објаснила је да је јутарњи програм са још неколико емисија заправо „на зимској паузи“ до 14. јануара. И Александар Вучић је демантовао да има било какве везе са цензуром и затражио да се спорни јутарњи програм одмах врати на радио-таласе. И поред свега тога, Ђиласова ДС је одмах издала саопштење у коме осуђује „диктаторску власт“, а у медијима је настављена жестока кампања против првог потпредседника Владе.

- Сад је ваљда свима јасно о чему се овде ради. Ово је очајнички покушај да се сруши Вучић и да се СНС по сваку цену компромитује. Они ће у тим нападима покушати све и користити сваку боговетну прилику. То су и сад урадили бесрамно манипулишући Дарком и Марком (ауторима „Менталног разгибавања“, прим аут.) - објашњава наш извор из врха државе који је у среду најавио реализацију „Мишковићевог плана у три тачке“ у коме се управо најављују „приватне афере“ којима ће гађати Вучића.

Сасвим је, иначе, интересантно да су и сами Дарко Митровић и Марко Степановић, аутори „Разгибавања“, јуче ујутро најпре тврдили да их је „укинуо Вучић“, али су се касније исправили и рекли да је у питању „аутоцензура“.

- Наша емисија је укинута из политичких разлога. Слобода медија је најстрашније угрожена! Мислим да би људима требало да честитамо 1993. годину, а не 2014. - рекао је Дарко за Информер, да би се недуго потом „исправио“ и на Твитеру написао:

ДС не одустаје

„Разлози за укидање јесу политички, мислили смо да долазе од стране ППВ. Ту смо погрешили, ипак је то све дело аутоцензуре, краљице свих цензура“...

Ипак, чак ни то Демократској странци није било довољно. Омладина ове странке Вучића је оптужила као врховног цензора и диктатора!

„Атмосфера у којој нико не сме да се супротстави политици Владе Србије, а да не буде проглашен народним непријатељем, у којој се не сме изговорити ни реч о Вучићу уколико није похвална, резултирала је јучерашњом одлуком о забрани емисија ‘Ментално разгибавање’. Да ли је Србија поново земља у којој постоје забрањене теме баш као и у време када је Вучић био министар информисања овлашћен да затвара медије?“, пита се ДС у свом саопштењу.

Вучић: Разоткријте ову лаж!

Александар Вучић јуче је одлучно демантовао да има било какве везе с цензуром.

- Бесмислене су тврдње да сам на било који начин утицао на одлагање, суспензију или укидање било које емисије на РТВ Б92. Опште је позната чињеница да та медијска кућа није наклоњена ни мени, ни СНС, али никада нисам имао жељу и потребу да утичем на њен уређивачки концепт. Што се мене тиче, нећу да се мешам у унутрашња питања Б92, нити би ме они слушали, али би било лепо када би поменута двојица аутора емисије ‘Разгибавање’ наставила да раде свој посао на исти начин као и до сада јер би бар једна у мору лажи против мене и СНС била разоткривена - рекао је Вучић у саопштењу.

Крећу напади и на децу?!

У наредних неколико дана, до Нове године, Мишковићеви медијски сарадници покушаће да у београдским медијима нападну Александра Вучића и Томислава Николића и то преко њихове деце, сазнаје Информер од извора блиских власнику „Делте“!

- Спремили су чак и текст о томе како Вучићева ћерка иде у једну страну школу у Београду. Хоће, ваљда, да питају одакле му паре, да га оптуже да је корумпиран - каже наш извор.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси