Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Опстанак Савета за штампу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 12. 2013.

Извор: Фонет

Опстанак Савета за штампу

Представници оснивача и чланови Управног одбора Савета за штампу изнашли су решење за краткорочни опстанак Савета за штампу, изјавио је данас заменик председника Управног одбора Петар Јеремић, после њиховог заједничког састанка, који је је одржан у четвртак.

Према његовим речима, оснивачи и чланови Управног одбора сагласни су да је неопходно да ово саморегулаторно тело настави да ради.

Они ће уложити максимум напора да Савету за штампу обезбеде финансијску одрживост, што поред учешћа оснивача у финасирању подразумева и пројектни начин финансирања, објаснио је Јеремић.

Договорили смо се да не смемо да дозволимо да изгубимо ово саморегулаторно тело да не бисмо дошли у ситуацију да нам држава уводи регулацију, рекао је Јеремић, али и да бисмо кроз рад Савета и одлуке Комисије за жалбе унапредили квалитет новинарства и поштовања етичких стандард професије.

Такође, изражавам захвалност Савету за штампу Норвешке, Министарству иностраних послова Краљевине Норвешке и норвешкој амбасади у Београду без којих настанак и опстанак Савета за штампу у Србији до сада не би био могућ, нагласио је Јеремић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси