Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сахрањена новинарка Тамара Калитерна
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 12. 2013.

Извор: Нови магазин

Сахрањена новинарка Тамара Калитерна

Новинарка Тамара Калитерна сахрањена је данас на Новом гробљу у Београду. Она је преминула 19. децембра у 68. години након кратке и веома тешке болести.

Тамара Калитерна је рођена у Загребу 1945, дипломирала је Социологију на Филозофском факултету у Београду.

Новинарством се бавила од студенстких дана, а већ 1968. запослила се у Економској политици. Део касније каријере провела је у Танјугу, који је напустила због неслагања са уређивачком концепцијом током Милошевићевог режима.

Радила је и сарађивала са бројним редакцијама у Србији и региону: ФоНет, Данас, Република, сарајевска Недјеља, новосадске Независне и Булевар, подгорички Монитор, Хелсиншка повеља, Пешчаник, Аутономија…

Тамара Калитерна је иза себе оставила огромно сведочанство о земљи у којој је рођена (Југославији), и коју је волела до краја живота, о страхотама ратова и траумама постратних година и политици која је земљу гурнула у сукобе. Њена бритка реч није утихнула ни после пада Милошевића и до последњег тренутка је налазила снаге, времена и – редакције вољне да објаве њене текстове.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси