Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Приштинско "Јединство" обележило 69 година постојања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 12. 2013.

Приштинско "Јединство" обележило 69 година постојања

Приштински недељник “Јединство“ данас је у Косовској Митровици прославио 69 година постојања. Директор новинско - издавачког Јавног предузећа (НИЈП) Панорама у оквиру кога послује лист “Јединство” Светозар Влаховић истакао је на прослави годишњице да постоји огромна жеља да “Јединство” опстане, постоји и буде оно што српски народ на Косову и Метохији од њега тражи.“Јединство су новине које су увек пробале да спајају људе, у томе је у доброј мери и успело, никад није тежило сензационализму, нису наши новинари били мање вешти од других, да тираж дижу са неким текстовима који служе дневно политичкој сврси.

Јединство“ је радило на дуже стазе и та стаза је данас дуга скоро 70 година и та стаза је после “Политике“ најдужа стаза у историји српског новинарства. Није то баш случајно, али је то оно што ћемо и даље неговати и што желимо свима, рекао је Влаховић.

Помоћник директора канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Мирко Крлић изјавио је да држава посебно мора да брине о "Јединству"“.

“И нови закони, и савремена стремљења ка Европској Унији не могу да зауставе "Јединство". "Јединство" мора да се посматра посебним очима. Његова важност је изнад новине, изнад информисања, његова важност је институција културе, "Јединство" је културна баштина народа на Косову и Метохији, истакао је Крлић.

Прошле године Панорама - Јединство је установила награду Мирко Чупић, а она је ове године припала дописници "Политике" из Косовске Митровице Биљани Радомировић.

Седиште “Јединства“ је 1999. године из Приштине измештено у Звечан, а потом у Косовску Митровицу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси