Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Суд у Чачку укинуо решење против Велимира Илића због латинице!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 12. 2013.

Извор: Бета, Блиц

Суд у Чачку укинуо решење против Велимира Илића због латинице!

Основни суд у Чачку укинуо је решење о извршењу наплате судске новчане пресуде против Велимира Илића, јер је адвокат новинара Владимира Јешића написао поднесак латиничним писмом.

 

Основни суд у Чачку је предмет вратио првостепеном суду на поновни поступак, уз образложење да није у складу са Законом о парничном поступку и Уставом Србије, у којима су српски језик и ћирилица прецизирани као службени језик и писмо, пише у пресуди у коју је агенција Бета имала увид.

Председница већа које је донело ту одлуку била је судија Гордана Шулубурић и судије Татјана Кандић и Светлана Митровић.

Правна заступница новинара Владимира Јешића, Драгица Хоровиц изјавила је у октобру да министар грађевинарства у Влади Србије Велимир Илић не исплаћује одштету њеном клијенту, иако постоји правоснажна судска пресуда којом је Илићу наложено да Јешићу исплати 1,3 милиона динара.

Суд је донео правоснажну пресуду по којој Илић Јешићу мора исплатити 1,3 милиона динара, јер га је тај политичар на снимању интервјуа за новосадску Телевизију Аполо 2003. године у просторијама Нове Србије у Београду шутнуо ногом, извређао, испсовао и покушао физички на њега да насрне.

Драгица Хоровиц је тада агенцији Бета казала да постоје "необјашњиве" тешкоће у наплати средстава, с обзиром на чињеницу да је суд у Чачку још 19. јуна одобрио решење о принудном извршењу и упутио га на адресу Илићевог министарства и Владе Србије.

Према том решењу, надлежна исплатна благајна дужна је да Илићу скида две трећине од зараде у министарству, али се од јуна није поступило по решењу суда, казала је Драгица Хоровиц.

Некадашњи новинар Владимир Јешић рекао је агенцији Бета да је овај случај још један показатељ колико су министри у влади "бахати" јер не признају ни одлуке суда.

"Ако је суд утврдио да ме је Илић шутнуо а он тврди супротно, јасно нам је колико је бесмислено очекивати да ће било ко од њих поштовати законе, па можемо очекивати да ће поновити исте ствари, а нарочито нападе на новинаре", казао је Јешић.

Додао је да ће новац од пресуде уплатити у хуманитарне сврхе за помоћ Дому за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику.

Подсетио је и да је против Илића поднео и кривичну пријаву због истог случаја, али се Илић тада позвао на посланички имунитет и тако "избегао" суђење.

Јешић је подсетио и да је насилник који је Илића напао 2010. године на улици у Београду врло брзо потом ухапшен а касније и осуђен на две године затвора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси