Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Годишњица смрти Зорана Мамуле
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 12. 2013.

Извор: Б92

Годишњица смрти Зорана Мамуле

Б92 обележава годишњицу смрти Зорана Мамуле, једног од оснивача Радија Б92, уредника и новинара који је обележио једну епоху развоја наше куће.

Мамула је остао упамћен као симбол слободног, објективног, професионалног новинарства код нас. У веома тешком периоду ратова и насиља Зоран Мамула је радећи у независним медијима представљао новинарску професију у најбољем светлу.

Његове изузетне људске особине, благост и толеранција учиниле су га особеном појавом у југословенском медијском простору.

Аутор је изузетно великог броја радио емисија које су биле међу најуспешнијим на Б92, а био је и водећи новинар и симбол информативног програма и Радија и Телевизије Б92.

У част и сећање на Зорана Мамулу који је преминуо у децембру 2001. године, Радио Б92 је 2002. године покренуо истоимену награду која је до сада додељена десет пута најбољим новинарским радио прилозима.

Основна жеља Радија Б92 је да кроз награду Зоран Мамула додатно оснажи и промовише новинарску професију, отвори додатни простор за афирмацију младих новинара и награди креативни израз, истраживање и проблематизовање најважнијих најширих друштвено-политичких тема кроз радијску форму.

Међу досадашњим лауреатима налазе се већ етаблирани новинари – Даница Вученић (Радио Телевизија Војводина), Клара Крањц (Радио Војводина), МилошТеодоровић (Радио Слободна Европа), Дејан Радуловић (Радио Слободна Европа), али и новинари који су тек закорачили у ову професију, студенти Факултета политичких наука и Факултета за медије и комуникације - Ивана Мајсторовић, Маја Обрадовић, Лана Бунчић, Милка Домановић...

Награђене прилоге са претходних конкурса "Зоран Мамула" можете преслушати на страници http://www.b92.net/specijal/mamula/

Радио Б92 нови конкурс за доделу награде Зоран Мамула расписује већ почетком 2014. године, а најуспешнији радио прилог са конкурса биће проглашен 15. маја 2014, у оквиру прославе 25. рођендана Радија Б92.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси