Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ко то прети екипи РТС-а?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 12. 2013.

Извор: Мондо

Ко то прети екипи РТС-а?

Група младића претила екипи РТС-а, која је извештавала о префарбаним светиљкама у улици Војводе Степе у Београду.

Екипи Радио-телевизије Србије, која је извештавала о префарбаној уличној расвети у улици Војводе Степе у Београду, група од десетак младића претила је и ометала снимање. Сат времена после снимања екипа РТС-а примила је претећи позив са непознатог броја.

Префарбане уличне светиљке у улици Војводе Степе у Београду су се претвориле у страх за живот, јер се грађани не осећају безбедно. Исти проблем имала је и екипа РТС-а, која је извештавала о проблему Вождовчана који траје већ месец дана.

Група од десетак младића је и током снимања била недалеко од места на којем се налазила екипа РТС-а. Покушавали су да прекину снимање, фотографисали екипу РТС-а мобилним телефоном, у једном моменту и опколили.

Сат времена после снимања екипа РТС-а примила је претећи позив са непознатог броја.

Саговорник из Општине Вождовац није се појавио на снимању, иако је обећано да ће доћи. Касније су нам рекли да нису надлежни за мрак у Војводе Степе и да су немоћни.

У Комуналној полицији кажу да то није њихова надлежност, јер ваљда префарбане светиљке јавне расвете нису нарушавање јавног реда и мира и да је за то одговоран Секретаријат за инспекцијске послове у Општини Вождовац.

У току дана и једном од саговорника РТС-а сугерисано је да је боље да се нико од оних који су фотографисали чланове наше екипе не види. До почетка емисије у којој је емитован прилог из полиције новинарима нису обезбедили саговорника о овом проблему.

"Ово утиче на безбедност свих нас, не само деце већ и одраслих. Сутра ће да падне снег, клизаво, мислим да можемо имати много проблема. Поготово у ово доба године, постаје неподношљиво", каже један станар.

На њихове молбе, истичу Вождовчани, нико не одговара. Кажу да се се обраћали свима, градским службама надлежним за јавну расправу, али да до сада нико није урадио ништа конкретно, већ их само шетају од једне до друге канцеларије.

ЈК предузеће "Јавно осветљење" на позив РТС-а изашло је на терен и пријаву су проследили надлежној општинској комуналној инспекцији.

"Реагујемо тек по добијању одговора од општинске инспекције. Овим поводом реаговали смо на око 30 локација у граду. Нису ухваћени починиоци ни за једно дело", каже Јелена Динић из тог предузећа за РТС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси