Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Баста хоће на полиграф у вези са Ћурувијом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 12. 2013.

Аутор: М. Г. Извор: Политика

Баста хоће на полиграф у вези са Ћурувијом

Бивши припадник Ресора државне безбедности Стеван Баста јавио се редакцији „Политике” у вези са текстом „Сведок и листинзи замах у истрази убиства Ћурувије”, објављеног у суботу, и у писаној изјави негирао да му је нуђено полиграфско тестирање у случају убиства новинара Славка Ћурувије, извршеног у Београду 11. априла 1999. године.

 

– У периоду од 2000. године до данас, мени никада није, ни званично ни незванично, предлагано испитивање полиграфом од стране МУП-а или БИА, на било које околности, а посебно не на околности убиства Славка Ћурувије, па самим тим нисам ни био у прилици да такав предлог одбијем.

Ове моје наводе можете проверити у обе наведене институције. Такође, ни од мог браниоца, адвоката Драгана Ђокића, никада нико није затражио мишљење у вези са мојим евентуалним испитивањем полиграфом, па се самим тим никада није изјашњавао о томе.

Поред тога, овим путем желим да наведем да сам ја, током изношења одбране у судском поступку познатом у јавности као покушај атентата на Вука Драшковића у Будви, пред поступајућим већем тадашњег Окружног суда у Београду, износећи своју одбрану дана 14. фебруара 2008. године, рекао следеће: „Ја себе овде нудим и тражим. Ја хоћу да идем на детектор лажи, да се провери оно што ја говорим...”, што можете проверити у судским списима наведеног предмета – навео је Баста у писаној изјави.

У разговору са новинаром „Политике”, на питање да ли би данас прихватио тест на детектору лажи у вези са убиством Ћурувије, он је одговорио да би прихватио и да је сагласан да се и тај податак објави уз његову писану изјаву.

Баста је 1999. године био помоћник начелника Трећег одељења Центра Ресора државне безбедности у Београду. Ово одељење било је задужено за унутрашњи екстремизам и тероризам.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси