Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ништа од приватизације Нишке телевизије?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 12. 2013.

Аутор: Б. Љ. Извор: Преглед

Ништа од приватизације Нишке телевизије?

Скупштина града Ниша усвојила је иницијативу којом од Владе Србије и Народне скупштине тражи измену предложених прописа у области јавног информисања, како би се Нишкој телевизији (НТВ) омогућило да постане регионални јавни сервис.

Прихватањем ове иницијативе влада и Скупштина повукле би сагласност за приватизацију НТВ-а.

Иницијативу су подржале све одборничке групе и изгласана је једногласно, уз напомену да ће град, уколико је потребно, расписати и референдум о трансформацији Нишке телевизије у регионални јавни сервис.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић и председник Градског одбора Српске напредне странке објаснио је да је ова странка подржала иницијативу за промену прописа у области информисања јер подржава све оно што је у интересу грађана, а њихов интерес је и да имају регионални јавни сервис. Шеф одборничке групе ДСС-а Милан Лапчевић био је мишљења да сваки део Србије треба да има свој регионални јавни сервис. Таквих сервиса, по његовим мишљењу требало би да буде шест, а један од њих морао би да буде у југоисточној Србији.

Председник Скупштине града Ниша Миле Илић (СПС) запитао се шта ће бити с демократијом у нашој земљи уколико се медији укидају.

„Уколико прихватимо да укинемо медије, онда ми нарушавамо принцип демократије. Ако нарушавамо демократију, ка чему ми идемо као друштво?”, рекао је Илић.

Његов партијски колега  Игор Новаковић истакао је да равномерни регионални развој значи да оно што Влада Србије да Новом Саду мора да да и Нишу.

„Не можете да Новом Саду дате два телевизијска канала и три радио-канала, а Нишу ништа. Не могу да постоје телевизије у Београду, а да не постоји Нишка телевизија. Треба да постоје или сви, или нико”, подвукао је Новаковић.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

21.12.

2013.

Jelena [нерегистровани] у 19:36

Glas za NTV

Mi Leskovcani podrzavamo ideju da NTV bude regionalni javni servis. Pa nasa deca ne idu u Beograd i Novi Sad da studiraju nego u Nis. Mi se ne lecimo u Klinickim centrima Srbije I Vojvodine, nego u Klinickom centru u Nisu. Nasu robu iz Pecenjevca ne prodajemo u Beogradu, nego na pijacama u Nisu. Ne sude nam u Apelacionom sudu u Novom Sadu, nego u Nisu, zato nam i treba hronika juga Srbije i vise nas zanima sta se desava u Nisu nego u Beogradu. Na pitanje u sjajnom spotu koji se emituje na NTV, da li vas zanima sta se desava u Beogradu, mogu da kazem, bas me briga. Ali sta se desava u Nisu, to volim da znam. Podrska iz Leskovca!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси