Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Колесар: Одбио сам полиграф, оптужбе су чиста глупост
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 12. 2013.

Аутор: Ивана Мастиловић Извор: Блиц

Колесар: Одбио сам полиграф, оптужбе су чиста глупост

Немања Колесар, некада блиски сарадник покојног премијера Зорана Ђинђића, потврдио је јуче за „Блиц” да је приликом испитивања у полицији о случају убиства новинара Милана Пантића одбио испитивање на полиграфу. Зоран Јањушевић, међутим, негира да му је ико нудио испитивање на детектору лажи о том убиству.

 

Колесар каже да је сумњао у намештаљку, да нема поверења у МУП, као и да резултати полиграфског испитивања не представљају судски доказ. Он нам је доставио записник у којем се види да му је полиграф нуђен.

Веома чудне ствари су ми се догађале у вези с овим случајем. Дан или два пре мог сведочења у полицији добио сам писмо с изјавом неког сведока у којој је написана гомила будалаштина. Човек којег не познајем доводи ме у везу с убиством Пантића. Касније сам сазнао да се он сам јавио полицији и излупетао гомилу глупости - наводи Колесар за наш лист.

Он каже да је реч „о таквим небулозама да нико нормалан у полицији томе не би озбиљно приступио”.

Зоран Јањушевић, с друге стране, негира наводе комисије за истину о убијеним новинарима, објављене јуче, да је одбио испитивање на полиграфу. Наглашава да му нико никада није поменуо полиграф. Ни у записнику из полиције, који је доставио „Блицу”, полиграф се не помиње.

У време убиства за мене непознатог новинара нисам био запослен у Влади Србије и нисам имао никаквих додирних тачака са приватизацијом „Цементаре” - наводи он за „Блиц”.

Каже да су у полицији констатовали да је он тада био стечајни управник бродоградилишта Београд.

Давање лажних информација за гнусно убиство невиног човека мотивисано је само личним разлозима. Нек као председник комисије објасни зашто је дата таква информација током истраге - каже Јањушевић.

Јањушевић: Лична нетрпељивост

Јањушевић тврди да је изложен личном нападу Верана Матића, председника комисије, и да „лична Матићева нетрпељивост према њему потиче из времена када је покојном премијеру предао извештај о незаконитој приватизацији медијске куће Б92”.

Матић: Информација је из службене белешке

Комисија за истраживање убиства новинара не одлучује о начину вођења истраге нити коме ће бити понуђено полиграфско испитивање. То је посао полиције - каже Матић.

Јањушевић је потписао службену белешку: „Јањушевићу је понуђено полиграфско тестирање, што је исти одбио, објаснивши да је сва своја сазнања већ изнео...“ То је званичан документ МУП-а Србије.

То потврђује да као председник комисије нисам дао „лажну изјаву” из „личних разлога”, као и да та чињеница не потиче из комисије, већ из документа МУП-а Србије. Тако отпадају и све инсинуације о мотивима за објављивање информације на које се позива господин Јањушевић - саопштио је Матић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси