Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Диктат или закон
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 12. 2013.

Аутор: Иван Станковић Извор: Данас

Диктат или закон

У реаговању на мој текст о Кикиндским новинама и Симпу, Пореска управа нам је рекла неколико важних ствари о себи. Иако су господа из Пореске управе рекла да они немају ништа ни против кога, већ да само примењују закон, нису одговорила на кључно питање из мог текста: који је то закон важио за Симпо, а који за Кикиндске?

Уместо тога, саопштили су нам да је правни оквир за њихово деловање у вези са случајем Симпа одредила Влада, и тако нам потврдили оно што смо сви и раније знали: да Пореска управа не ради по закону, него по диктату.

Пореска управа примењује законе када јој кажу да их примењује, а не примењује их када јој кажу да их не примењује.

Дакле, извињавам се и Пореској управи и читаоцима што сам Пореску управу назвао циничном. За цинизам је потребно имати барем мрвицу самосталности и независности у размишљању и поступању, што Пореска управа нема, па самим тим и не може да буде цинична.

Исто тако, погрешили смо и г. Милош Васић и ја: он што се запитао шта то Пореска управа има против Кикиндских, а ја што сам написао да је његова запитаност оправдана.

Истина је да Пореска управа заиста нема ништа против Кикиндских, она је пуки извршилац у овој егзекуцији. Против Кикиндских има нешто онај ко је ту егзекуцију наложио, а ко је то - није тешко закључити.

Иван Станковић, архитекта из Београда

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси