Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Премијер и министар свечано пустили у рад ТВ „Nova.rs“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 12. 2013.

Аутор: Б. Радуловић Извор: Ало!

Премијер и министар свечано пустили у рад ТВ „Nova.rs“

Премијер Србије Ивица Дачић и министар трговине и телекомуникација Расим Љајић свечано су јуче пустили у рад Телевизију „Nova.rs”, чији је главни адут глумац Халит Ергенч, који је допутовао синоћ у Београд како би пропратио прву епизоду нове сезоне серије „Сулејман Величанствени”, чији је он главни актер.

 

Дачић и Расим су свечаним притиском на тастер покренули нову фреквенцију на коктелу у просторијама те телевизије, док је популарни Сулејман био први кога је публика могла да види на том каналу. Та телевизија заправо је немачка инвестиција вредна неколико десетина милиона евра, захваљујући којој ће бити запослено 450 људи.

У просторијама ТВ „Nova.rs“ одржан је свечани коктел којем су, између осталих, присуствовали и Мима Караџић, Андрија Милошевић, Милан Караџић, Лане Гутовић, Никола Симић и Веселин Јевросимовић, као и директор те ТВ куће Дејан Јоцић.

Данас су све неке лепе вести. Одлучује се у Бриселу о уласку Србије у ЕУ и сада се отвара и Телевизија „Нова“. Драго ми је што је сте одабрали име „Нова“ јер то говори о неким новим стандардима у Србији и већој одговорности коју медији морају да имају на овим просторима. Ова телевизија је мост између Србије и Немачке и инвестиција на овим просторима.

Ово је као стартни пиштољ за нову Србију и надам се да ћете имати доста лепих вести, не зато што ћемо лоше цензурисати, него зато што медији треба да се баве и лепим стварима - рекао је Дачић на коктелу.

Како су најавили челници те медијске куће, у фебруару ће почети са емитовањем информативног програма, а до тада ће гледаоци имати прилику да уживају у најбољим домаћим и страним серијама и шароликом забавном програму. Поред „Сулејмана“, најављен је и наставак црногорске серије „Будва на пјену од мора”, као и десет епизода оперске серије „Кармен са срећним крајем!” Горана Бреговића. Иначе, прослављени музичар се обратио свима присутнима путем „скајпа”:

Решио сам да серију завршим срећним крајем. Ово је моја серија и с обзиром на то да је Ромима најсрећнији дан када се жене, тако ће се завршити и моја серија, иако се ориганална ‚Кармен‘ завршава другачије - поручио је Брега.

Глумачка екипа у саставу Никола Симић, Лане Гутовић, Милан и Милена Марић свакодневно ће радити емисију „Мала историја Србије“, а сваке вечери гледаоци ће моћи да очекују и један ток шоу, као и разне квизове и музичке емисије.

Марк Келер: Учим српски слушајући Јоксимовића

На свечаном отварању „Nova.rs” појавио се и немачки глумац Марк Келер, који ће глумити у једној од серија. Он је открио да српски језик усавршава уз музику Жељка Јоксимовића.

- Учим ваш језик тако што слушам музику Жељка Јоксимовића, видео сам га на „Евросонгу“ - рекао је он, а онда је на течном српском запевао песму „Није љубав ствар“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси