Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Курир медијски лидер на западном Балкану!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 12. 2013.

Аутор: Силвија Сламниг Извор: Курир

Курир медијски лидер на западном Балкану!

Компанија "Курир инфо" и "Adria Media Serbia" потписали су у хотелу "Хајат" уговор према којем је "Курир инфо" постао власник компаније "Adria Media Serbia" и медијски лидер у западном Балкану. У свечаној атмосфери и пред великим бројем званица из света политике, привреде и бизниса, уговор су потписали Александар Родић, генерални директор компаније "Курир Инфо", и Александер Тојч, генерални директор компаније "Adria Media Serbia".

 

Лидер на тржишту

Генерални директор компаније „Курир-инфо“ Александар Родић рекао је да је потписивање уговора значајан подухват.

- Овај догађај доживљавам као значајан пословни успех и доказ наше истрајности. Овим смо окончали још једну фазу развоја, испунили планове и заокружили компанију у једну потпуно нову и савремену целину. Куповином компаније „Adria Media Serbia“ улазимо у нови сегмент тржишта као лидер. Свесни смо искушења које таква промена може имати за нас, али верујући у људе, личне и колективне потенцијале, са храброшћу смо се упустили у овај подухват. Захвални смо свима који су допринели овом подухвату, а посебно домаћој АИК банци, која је препознала нашу развојну идеју и подржала финансирање ове трансакције - истакао је Родић.

Генерални директор "Adria Media Serbia" Александер Тојч рекао је да у компанији "Курир инфо" види снажног партнера и да му је велика част што је баш та медијска кућа постала власник "Adria Media Serbia".

- Велика нам је част и задовољство што смо у Александру Родићу и његовој фирми "Курир инфо" нашли снажног партнера са великом експертизом и перспективом. Досадашњи власници "Gruner+Jahr", "Sanoma" и "Styria" шаљу честитке и искрене жеље за успех целом тиму фирме "Курир инфо". Истовремено, у име свих њих и у своје лично име захваљујем колегама из "Adria Media Serbia" на досадашњем ангажману и професионалној сарадњи и желим им много успеха у раду код новог власника - поручио је Тојч.

Похвале од премијера

Посебне похвале стигле су од премијера Ивице Дачића, који је "Курир инфо" окарактерисао као медијског лидера.
-

Честитам компанијама "Курир инфо" и "АAdria Media" на овом пословном потезу и желим им да у будућности буде више добрих вести које ће пунити насловнице. Овим потезом Курир је постао нови медијски лидер у српском власништву - закључио је премијер Дачић на свечаности.

Присуствовали премијер, амбасадор, министри...

Свечаном потписивању уговора у хотелу "Хајат" су, поред премијера Ивице Дачића, присуствовали и немачки амбасадор у Србији Хајнц Вилхелм, министар саобраћаја Александар Антић, министар трговине и телекомуникација Расим Љајић, министар спорта Вања Удовичић, саветник премијера Ивица Тончев, председник привременог органа у Београду Синиша Мали, председник "МК групе" Миодраг Костић, заменик генералног директора компаније "Рингиер Србија" Тијана Бајовић, главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић, главни уредник дневног листа Ало Дејан Вукелић, председник Извршног одбора Удружења новинара Србије (УНС) Петар Јеремић и многи други.

Регион

Водећа компанија

Чином аквизиције створена је водећа регионална издавачка компанија, која је лидер у сегментима дневних новина, магазина и дигиталних издања. Компанија "Курир инфо" тренутно објављује 18 штампаних и 14 дигиталних издања, међу којима су дневне новине Курир, магазини National Geographic, Elle, Cosmopolitan, Men's Health, Stil Book, Story, Lisa, Sensa и многи други.

ЧИЊЕНИЦЕ

Ово су Курирова издања

- Курир, најтиражније дневне новине
- Курир Аустрија, дневне новине
- Курир интернешенел, месечник на енглеском
- Предатор, часопис о лову
- Stil Book, модни магазин
- Story, магазин о познатима
- Lisa, часопис са саветима о уређењу дома, баште, о путовањима
- Sensa, магазин са текстовима о психологији и астрологији
- Cosmopolitan, часопис о моди, љубави, сексу и лепоти
- Elle, часопис о моди и нези
- Elle decoration, часопис о сређивању дома
- Бурда, модни магазин
- Мама, магазин о мајчинству и бебама
- Трудноћа, магазин за будуће маме
- Мој стан, часопис о уређењу станова
- Моја лепа башта, часопис о сређивању вашег врта
- Лиса рецепти, магазин са најбољим рецептима
- Men's Health, најчитанији мушки магазин
- Cafe Story, препорука за ресторане
- National Geographic, часопис који се бави научним темама и бригом о планети


Дигитална издања

www.kurir-info.rs
www.kurironline.at
www.elle.rs
www.cosmopolitan.rs
www.menshealth.rs
www.nationalgeographic.rs
www.still-magazin.rs
www.lovesensa.rs
www.lisa.rs
www.yumama.rs
www.story.rs
www.kuririnternational.com

Велики планови

Светла будућност

Стратегија компаније "Курир инфо" базирана је на задовољавању свих потреба наших купаца и корисника кроз понуду садржаја који ће пратити развој појединца и пружити му праве информације у свакој фази његовог животног циклуса. Снажан пословни модел биће структурно и функционално компатибилан са циљевима компаније, уклопљен у спољну средину сваког тржишта у којем компанија има пословне операције.

Бројке

18 штампаних издања има "Курир инфо"
14 дигиталних издања "Курир инфо" има на интернету
3,5 милиона продатих новина на месечном нивоу
115 хиљада је просечна дневна продаја новина
220 хиљада износи просечна месечна продаја магазина
1,1 милион читалаца магазина има месечно

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси